Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αισιοδοξία Τρισέ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ με δηλώσεις του στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που έδωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη, εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, με θέμα το ελληνικό εξωτερικό χρέος, θα ολοκληρωθούν «σύντομα και καλά».




Δεν μπορώ να σχολιάσω περισσότερο τώρα, επειδή οι διαπραγματεύσεις αυτές συνεχίζονται τούτην την ώρα», δήλωσε ο κ. Τρισέ, που απαντούσε σε μία ερώτηση ενός πρώην αιρετού, ελληνο-αμερικανικής καταγωγής, αλλά γενικώς έδωσε στους παριστάμενους την εντύπωση, ότι προσπάθησε να αποφύγει το θέμα της ελληνικής (δημοσιονομικής) κρίσης.
«Δεν θέλω να κάνω σχόλια, δεν θα μπορούσα, τώρα, να κάνω σχόλια για διαπραγματεύσεις οι οποίες συνεχίζονται» μεταξύ Αθηνάς και ΕΚΤ/ΔΝΤ/Επιτροπής των Βρυξελλών, υπογράμμισε ο κ. Τρισέ. «Όμως, έχω εμπιστοσύνη ότι (αυτές οι διαπραγματεύσεις) θα ολοκληρωθούν σύντομα και καλά», υπογράμμισε αμέσως μετά, αναδεικνύοντας στο σημείο αυτό της συνέντευξης Τύπου την παρουσία της ΕΚΤ σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου