Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Β. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟ Ν' ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.



«Οφείλουμε να αναπτύξουμε μια νέα τοπική καταναλωτική συνείδηση στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και την τοπική μας οικονομία». Αυτό επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 1ης έκθεσης τοπικών προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Αντωνόπουλος επισκέφθηκε την έκθεση και τα περίπτερα των εκθετών και συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Μεσολόγγι το περασμένο Σάββατο. «Η συγκεκριμένη έκθεση είχε ως στόχο να ερεθίσει την τοπική επιχειρηματικότητα, να ενεργοποιήσει την τοπική καταναλωτική αγορά προς την κατεύθυνση μιας νέας τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, να χωροθετήσει ακόμη ένα σημείο συνάντησης και επικοινωνίας των τοπικών επιχειρηματιών, να ενισχύσει την μεταξύ τους αλληλεγγύη, να αναδείξει και να προβάλει ένα μέρος των παραγωγικών μας δυνατοτήτων και να θεσμοθετήσει ένα νέο επιχειρηματικό και οικονομικό γεγονός, για την πόλη, τον νομό και την Περιφέρεια», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.










Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ανέφερε ότι «μπορούμε με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας, να ενισχύσουμε την αγροτική μας παραγωγή και να βελτιώσουμε τις δημόσιες υποδομές μας. Μπορούμε, ακόμη, να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση των ειδικών στην διοίκηση και την χρηματοοικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων μας προκειμένου να μειώσουμε τα κόστη μας, να βελτιώσουμε τις αποδόσεις μας και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας. Μπορούμε , πολιτικά πρόσωπα, θεσμοί, εργοδότες, εργαζόμενοι και υπηρεσίες, να οριοθετήσουμε το νέο σημείο ισορροπίας στις οικονομικές, εργασιακές και κοινωνικές μας σχέσεις, εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο τοπικό αναπτυξιακό πρότυπο συμπεριφοράς».

Ο κ. Αντωνόπουλος έκανε αναφορά και στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής σημειώνοντας ότι «μπορούμε για τα επόμενα χρόνια να επιλέξουμε τοπικούς τουριστικούς προορισμούς, ενισχύοντας οικονομικά την τοπική αγορά και γνωρίζοντας τις ομορφιές του τόπου μας. Μπορούμε να κάνουμε πολλά μικρά πράγματα που όλα μαζί θα αλλάξουν την αναπτυξιακή φυσιογνωμία του τόπου μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου