Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Γεωργικής Ασφάλισης"




Με την ενεργό συμμετοχή του ΕΛΓΑ πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ασφάλισης Γεωργικής Παραγωγής (AIAG).

Πρόκειται για το 31Ο συνέδριο της AIAG , το οποίο πραγματοποιείται από 3 έως 5 Οκτωβρίου 2011 στην αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Ξενοδοχείου DIVANI APOLLON PALACE στη Βουλιαγμένη, και στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι παγκόσμιες εξελίξεις και τάσεις στον τομέα της γεωργικής ασφάλισης. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 26 χώρες

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου θα αποτελέσει ασφαλώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο στην γεωργική ασφάλιση που ισχύει εδώ και ένα χρόνο στην χώρα μας. Παράλληλα, θα γίνουν εμπεριστατωμένες αναφορές στα γεωργοασφαλιστικά συστήματα και άλλων χωρών, όπως της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ ΚΑΙ της Κίνας.









Ειδικότερα οι κυριότερες θεματικές ενότητες που θα αποτελέσουν αντικείμενο των εργασιών του συνεδρίου είναι οι ακόλουθες:
 Γεωργοασφαλιστικά συστήματα Γαλλίας, Ισπανίας, Τουρκίας, Αυστραλίας και Κίνας
 Ασφαλιστικό σύστημα ζωικού κεφαλαίου των Η.Π.Α. και Κίνας.
 Διαχείριση κινδύνων στη Γεωργία. Η κοινή αγροτική πολιτική μετά
το 2013
 Διαχείριση κινδύνων στη γεωργική παραγωγή το 2020.
 Ασφάλιση εισοδήματος – βασικές προϋποθέσεις
 Αντασφαλιστικό μοντέλο στις Η.Π.Α.
 Σύστημα ασφάλισης πολλαπλών κινδύνων στην Ευρώπη
 Ασφάλιση στον τομέα των Θερμοκηπίων

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aiag-iahi.org καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, www.elga.gr.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου