Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Έναρξη κατηχητικών και άλλες ειδήσεις Κέντρου Νεότητας.



Αρχίζουν και φέτος οι παιδικές και νεανικές συντροφιές!
Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011 αρχίζουν επίσημα τη λειτουργία τους οι παιδικές και νεανικές συντροφιές στην Ι. Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.
Τόσο στις πόλεις όσο και σε όσα από τα χωριά μας υπάρχουν παιδιά η τοπική μας Εκκλησία δημιουργεί εστίες διαλόγου και επικοινωνίας με τους νέους μας, μέσα σε κλίμα αγάπης και χαράς.
Οι συνάξεις αυτές, οάσεις πνευματικές μέσα σε έναν κόσμο πνευματικά συγχυσμένο και απελπισμένο από κάθε λογής μηνύματα, απευθύνεται σε παιδιά και νέους όλων των ηλικιών: από την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία μέχρι και το Λύκειο και τους φοιτητές – αποφοίτους Λυκείου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, βάσει προγράμματος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ευλογήσει την έναρξη σε αρκετές τέτοιες ενοριακές προσπάθειες.









Προσκαλούνται, λοιπόν, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λευκάδας, της Ιθάκης και των άλλων νησιών να συμμετάσχουν στις συνάξεις αυτές των ενοριών τους, για να γευθούν την χαρά του Χριστού μέσα στην στοργική αγκαλιά της τοπικής Εκκλησίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, γονείς και παιδιά μπορούν να απευθύνονται στον εφημέριο της Ενορίας τους και στο Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεώς μας (τηλ.: 26450 22415, εσωτ.: 22, 23 – e-mail: 6974795265).

Συναντήσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας
Για τρίτη χρονιά συνεχίζουν τη λειτουργία τους οι παιδικές συντροφιές για τους μικρούς μας φίλους, της προσχολικής ηλικίας, καθώς και των τάξεων Α΄ και Β΄ Δημοτικού (από 5 έως 7 ετών).
Τέτοιες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται και φέτος κάθε Σάββατο πρωί:
- στο Ενοριακό Κέντρο Νεότητος του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Λευκάδος
-στο «Αρχονταρίκι» του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος
και σε ενορίες των χωριών.
Με όμορφα παιχνίδια και απλές, βιωματικές δραστηριότητες οι υπεύθυνοι κατηχητές βοηθούν τα παιδιά, ήδη από αυτή την τρυφερή ηλικία, να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα στη ζωή της Εκκλησίας.

Πρώτη Σύναξη Στελεχών Νεανικού Έργου της Ι. Μητροπόλεως:
«Τα ερωτήματα – προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και η απάντηση της Εκκλησίας»

Το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για φέτος, Σύναξη των Στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στον Πισά Μαραντοχωρίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου.
Εισηγητής στη Σύναξη αυτή ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Θεοφιλέστατος Άγιος Φαναρίου, με λόγο ζωντανό και μεστό σύγχρονων προβληματισμών, πραγματεύθηκε το θέμα: «Τα ερωτήματα – προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου και η απάντηση της Εκκλησίας». Επεσήμανε ότι ο κόσμος σήμερα πεινά και διψά τη δικαιοσύνη, μαζί με το καθημερινό του ψωμί, και έχει ανάγκη να γνωρίσει τον Χριστό. Όσο κι αν διάφοροι κύκλοι θεωρούν αναχρονιστικό το μήνυμα της Εκκλησίας, Αυτή όμως υπάρχει για να προσλαμβάνει τη γεμάτη αίμα και δάκρυα ανθρώπινη Ιστορία, να την ανακαινίζει και να ανυψώνει τον άνθρωπο από ύλη σε Πρόσωπο, ικανό να διαλέγεται με τον Θεό. Τόνισε δε ότι αποστολή και χρέος του κληρικού ή Λαϊκού κατηχητή είναι να μπορεί να απευθύνει την πρόσκληση «έρχου και ίδε!» στο σημερινό Χριστιανό με τρόπο αυθεντικό, ειλικρινή, κατανοητό, πειστικό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ακολούθως απηύθυνε πρακτικές οδηγίες για το ήδη αρχόμενο κατηχητικό έτος στους συνεργάτες του και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας σε Προυσό - Καρπενήσι
Το περασμένο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας για τους φίλους του με προορισμό την Ιερά Μονή Προυσού Ευρυτανίας και την πόλη του Καρπενησίου.
Περίπου ενενήντα εκδρομείς (δύο λεωφορεία) από όλη τη Λευκάδα είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Μητέρας του Θεού, της «Προυσιώτισσας», στα άξενα εκείνα όρη της Ρούμελης. Ακόμη, οι εκδρομείς ξεκουράστηκαν και γευμάτισαν στο Κεφαλόβρυσο, τόπο θυσίας του Μάρκου Μπότσαρη και στο όμορφο Καρπενήσι, συνδυάζοντας έτσι την αναψυχή και την ψυχαγωγία με την πνευματική ωφέλεια.

Λευκάδα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου