Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ .Στη μια το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, ταυτόχρονα στην Πάτρα και στον Πύργο και σε ανοικτή γραμμή, μέσω τηλεδιάσκεψης, με παιδιά από πέντε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 200 μαθητές από την Αχαΐα και την Ηλεία θα ανταλλάξουν μηνύματα και εμπειρίες γύρω από την προστασία των δασών.

Πρόκειται για μια περιβαλλοντική και μαθητική γιορτή που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, στο πλαίσιο των δράσεων του έργου «PRoMPt» – (Proactive Human Response to Wildfires Outbreak: Measure and Prepare for it) και με αφορμή την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Οι δυο εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο και θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί ενώ θα ολοκληρωθούν στις 2.30 το μεσημέρι, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, με την απονομή πιστοποιητικών και δώρων στα παιδιά που θα συμμετάσχουν.
Στις εκδηλώσεις εκ μέρους της Περιφέρειας χαιρετισμούς θα απευθύνουν, στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και στον Πύργο ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ενώ, επίσης, στα παιδιά θα μιλήσουν οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων καθώς και στελέχη της Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, εθελοντικών οργανώσεων και οι υπεύθυνοι του έργου.

Στην τηλεδιάσκεψη, πέραν των 100 μαθητών από την Πάτρα και των 100 μαθητών από τον Πύργο, θα πάρουν μέρος και μαθητές από δυο πόλεις της Ιταλίας, από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Βουλγαρία και την Πολωνία.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος (Lead Partner) στο διαπεριφερειακό πρόγραμμα του Interreg IVC με το έργο «PRoMPt” – (Proactive Human Response to Wildfires Outbreak: Measure and Prepare for it). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμα οι ακόλουθοί φορείς: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΙΤΥ- Ελλάδα), το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ - Ελλάδα), Province of Macerata (Ιταλία), Bielsko-Biala District (Πολωνία), Mountain Union of Laga (Ιταλία), Municipality of Baiao (Πορτογαλία), Regional Forestry Directorate Kardzhali (Βουλγαρία) και Forest Sciences Technology Center of Catalonia (Ισπανία).

Το έργο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2008 και θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2011. Σκοπός του έργου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας με τις αντίστοιχες Περιφέρειες ή Επαρχίες των εταίρων μας από τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό πρόσφατα επιλέχθηκε από μια λίστα 115 ενεργών έργων ως case study (επιλέχθηκαν 10 έργα σε όλη την Ευρώπη) κατά την ενδιάμεση αξιολόγηση των έργων του Interreg IVC που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου