Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ KKE - Απλήρωτοι εργάτες στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ακτίου.



Προς τους Υπουργούς: Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Απλήρωτοι εργάτες στο εργοτάξιο Αμβρακίας – Ακτίου.


Απλήρωτοι παραμένουν για 5 μήνες οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Κοινοπραξίας που κατασκευάζεται στην οδό Αμβρακία – Άκτιο. Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε & ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε) αποδίδουν την καθυστέρηση πληρωμής στη μη εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι αυτοί υποβάλλουν τακτικά τα σχετικά δικαιολογητικά στο γραφείο επίβλεψης του έργου που βρίσκεται στον Μύτικα της Πρέβεζας. Την ίδια στιγμή ο υπεύθυνος πληρωμών του Υπουργείου κος Χριστοδουλόπουλος διαβεβαιώνει, ότι υπογράφτηκαν από τον ίδιο όλοι οι σχετικοί λογαριασμοί που έχει υποβάλλει η κοινοπραξία.







Μετά τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι 210 περίπου εργαζόμενοι, εμπαίζονται από την εργοδοσία, παραμένοντας απλήρωτοι για 5 μήνες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έφτασαν σε σημείο να σταματήσουν, αφού δεν είχαν χρήματα για βενζίνη για να πηγαινοέρχονται στη δουλειά.
Οι συνθήκες εργασίας όπως μαρτυρά και το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα είναι απαράδεκτες. Η κοινοπραξία με τις πλάτες της κυβέρνησης πήρε άδεια για 9ωρη απασχόληση και υποχρεώνει τους εργαζόμενους για μία ακόμα ώρα δουλειά που μαζί με το μισάωρο διάλλειμα, φτάνουν στις 10.30 ώρες!!!! Πρόκειται πράγματι για συνθήκες «γαλέρας»

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
- Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην κοινοπραξία;
- Τι μέτρα θα πάρει για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του εργαζομένου και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τηρηθούν έστω στοιχειωδώς οι όροι προστασίας υγείας και ασφάλειας.


Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Μπάμπης Χαραλάμπους





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου