Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Διάσωση Φλαμίνγκο στο Εθνικό Πάρκο.



Στα πλαίσια της συνεχούς εποπτείας και παρακολούθησης των προστατευόμενων ζωνών του Εθνικού Πάρκου βρέθηκε τραυματισμένο Φλαμίνγκο «Phoenicopterus ruber» και συγκεκριμένα στη λιμνοθάλασσα της Δυτικής Κλείσοβας.
Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου σε συνεργασία με εθελοντές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη περιοχή, οργάνωσαν δράση διάσωσής του χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό σε συνδυασμό με τα κανό - καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου για ευκολότερη πρόσβαση στη περιοχή.









Τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες κατέστη εφικτή η περισυλλογή του και η δράση ολοκληρώθηκε με την έγκαιρη αποστολή του στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας ζωής (ΑΝΙΜΑ). Η ενημέρωση που είχαμε ύστερα από την χειρουργική επέμβαση που υπέστη το πτηνό είναι ότι ο τραυματισμός του προήλθε από πυροβολισμό. Αναμένουμε την πλήρη ανάρρωσή του και την επιστροφή του στους πλούσιους βιοτόπους μας.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει αυτό το σημαντικό ρόλο που του έχει ανατεθεί με γνώμονα την προστασία των οικοτόπων και των ειδών του Εθνικού Πάρκου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου