Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.



• Περιοδεία του εκπροσώπου τύπου Γιάννη Τσιρώνη και στελεχών των Οικολόγων Πράσινων σε Λευκάδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία
• Ανάδειξη των τοπικών/περιφερειακών προβλημάτων και διάλογος με τους πολίτες για διαφάνεια, ουσιαστική δημοκρατία, βιωσιμότητα, με αφορμή την οικολογική και οικονομική κρίση
Περιοδεία στη Λευκάδα και τους νομούς της περιφέρειας Δ.Ελλάδας κάνουν χθες (Δευτέρα) και σήμερα ο συν-εκπρόσωπος τύπου Γιάννης Τσιρώνης και τοπικά/περιφερειακά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων. Η περιοδεία αποσκοπεί στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων των εν λόγω περιοχών, στην επαφή με αυτοδιοικητικές αρχές, καθώς και στο διάλογο με πολίτες και ΜΜΕ για την οικολογική και οικονομική κρίση και τις πρωτοβουλίες του Οικολόγων Πράσινων για την προώθηση της διαφάνειας, της ουσιαστικής δημοκρατίας και της βιωσιμότητας.








Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Λευκάδα, όπου η αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε τη Δευτέρα με το Δήμαρχο κ. Κ. Αραβανή. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Ορέστης Κολοκούρης, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Τσιρώνης, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Τάσος Κρομμύδας και Βέρα Κορωνάκη, και τα μέλη του του Πανελλαδικού Συμβουλίου Μιχάλης Μαραγκάκης (συντονιστής Λευκάδας), και Γιώργος Κανέλλης. Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της συνεδρίασης τις προηγούμενες ημέρες του Πανελλαδικού Συμβουλίου του κόμματος στην πόλη της Λευκάδας και τα στελέχη των οικολόγων Πράσινων είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον Δήμαρχο τις απόψεις τους για την βιώσιμη πορεία του νησιού στο πλαίσιο της σημερινής κρίσης και για τοπικά θέματα. Έτσι, με αφορμή επίσκεψή τους στον χώρο απόθεσης των απορριμμάτων της πόλης, στην περιοχή Αλυκές, έθεσαν στο δήμαρχο το ζήτημα των απορριμμάτων και των απαράδεκτων συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών Ρομά που ζουν εκεί. Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης το ζήτημα του νοσοκομείου, η λειτουργία του ρυπογόνου πυρηνελαιουργείου στην Βασιλική, το ζήτημα της προστασίας του αρχαίου δάσους των Σκάρων, η παραχώρηση της διαχείρισης των νερών της Λευκάδας στην ΕΥΔΑΠ και η ανάγκη ποιοτικής εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης του νησιού με θεμέλιο τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου από την άναρχη οικιστική επέκταση. Τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων τόνισαν την ανάγκη να επενδύσουμε παράλληλα στην έξοδο από την οικονομική, θεσμική και περιβαλλοντική κρίση, σε πλαίσιο βαθύτερης ολοκλήρωσης και όχι διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης για τα ΜΜΕ του νησιού.
Στη συνέχεια τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων μετέβησαν στο Αγρίνιο, όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης κ. Παύλο Μοσχολιό. Εκτός από τους Γιάννη Τσιρώνη και Γιώργο Κανέλλη συμμετείχαν ο συντονιστής του κόμματος για την Αιτωλοακαρνανία Κώστας Καπρέλης και το τοπικό στέλεχος των Ο.Π. Στέλιος Φούντας. Η αντιπροσωπεία των Ο.Π. ενημερώθηκε για τα βασικά προβλήματα του καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου που φτάνει τους 100.000 κατοίκους. Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος κ. Μοσχολιός ανέφερε ότι ο Χ.Α.Δ.Α. στην κοίτη του Αχελώου έχει ήδη αποκατασταθεί και πως προχωρούν οι διαδικασίες για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Στράτου. Πάντως, ο δήμαρχος Αγρινίου εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι, με ευθύνη του κράτους, το από τριετίας έτοιμο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης έχει καθηλωθεί. Απ’ την πλευρά τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το σημαντικό θέμα της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων ευρύτερα και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία. Η αντιπροσωπεία των Ο.Π. υπογράμμισε την ανάγκη η διαδικασία επιλογής τεχνολογίας για την Μονάδα απορριμμάτων να είναι πραγματικά ανοικτή σε όλες τις περιβαλλοντικά αποδεκτές επιλογές, περιλαμβανομένης της δημοτικής κομποστοποίησης. Ακολούθησε συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Δημαρχείου, στην οποία τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων εξέθεσαν αναλυτικότερα τις θέσεις του κόμματος τόσο για την πολιτική συγκυρία όσο και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σε ερωτήσεις σχετικά με την στήριξη που είχαν παράσχει κατά τις δημοτικές εκλογές στην σημερινή δημοτική αρχή του Αγρινίου, τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων τόνισαν ότι αυτή έγινε προκειμένου καταστεί δυνατή η κατάθεση και συμμετοχή των πράσινων απόψεων στην διαμόρφωση των εξελίξεων στον διευρυμένο δήμο Αγρινίου, αλλά ότι πάντα είχε και έχει κριτικό χαρακτήρα.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Ηλεία και τον Πύργο, όπου με πρωτοβουλία της Πολιτικής Κίνησης Ηλείας των Οικολόγων Πράσινων διοργανώθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου συνέντευξη τύπου με θέμα τις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις καθώς και τοπικά θέματα. Στα τελευταία συμπεριλαμβάνεται το επίσης σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής, καθώς και τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Καΐάφα και της Αγουλινίτσας. Στη συνέντευξη, εκτός από το Γιάννη Τσιρώνη, συμμετείχαν ο περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» Κώστας Παπακωνσταντίνου και στελέχη της Πολιτικής Κίνησης Ηλείας.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου