Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΙΚΑ: Ενοποίηση καταστημάτων και διευθύνσεις ανά περιφέρεια.



Πακέτο μέτρων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων υλοποιεί το ΙΚΑ. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται η οργανωτική αναδιάρθρωση του ταμείου με τη δημιουργία 13 περιφερειακών διευθύνσεων και την ενοποίηση σημαντικού αριθμού υποκαταστημάτων.

Στα μέτρα, που μπαίνουν σε εφαρμογή, είναι και τα εξής:

Κατάργηση προσκομιζόμενων δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα καταργήθηκε το Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ως προσκομιζόμενο δικαιολογητικό σε μια σειρά περιπτώσεων, όπως είναι η χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, η επιδότηση ενοικίου και δανείων από τον ΟΕΚ και η συμμετοχή στα προγράμματα της Εργατικής Εστίας.





Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική «επικοινωνία» του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας με τους Οργανισμούς (π.χ. ΟΑΕΔ).

Κατάργηση διαδικασίας θεώρησης «Βεβαιώσεων Εργοδότη» από τα Τμήματα Εσόδων των υποκαταστημάτων.

Κατάργηση ασφαλιστικών ορίων και πληρωμή παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών σε οποιοδήποτε υποκατάστημα χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής τους.

Η δυνατότητα αυτή συμβάλλει στην απλούστευση των διαδικασιών. Έτσι ο ασφαλισμένος ή ο συνταξιούχος μπορεί να υποβάλλει τα δικαιολογητικά για πληρωμή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα και να πιστώνεται στη συνέχεια ο τραπεζικός του λογαριασμός.


29/07/2011
Πηγή: www.imerisia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου