Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κλειστά την Πέμπτη τα οδοντοϊατρεία όλης της χώρας.



Κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα οδοντοϊατρεία όλης της χώρας. Οι οδοντίατροι αντιδρούν στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), την οποία εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης και κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης, εγκαλεί την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ τροπολογία με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι “πόρτες” στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος».







Σύμφωνα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους διαβεβαίωνε ότι «το θέμα του ποσοστού πλειοψηφίας των οδοντιάτρων στο μετοχικό κεφάλαιο των ιατρικών εταιριών, δηλαδή 49%-51% σύμφωνα με τον Νόμο 4951/2010, θεωρείτο δεδομένο ότι θα ισχύει ως έχει». Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 περί μεταμοσχεύσεων. Με την εν λόγω παράγραφο τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον μέχρι τις 15-9-2011».






ΠΗΓΗ: ΤΟ ΘΕΜΑ on line










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου