Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τελευταία ειδοποίηση προ του... αυτοφώρου για χρέη στην εφορία.



OΔHΓIEΣ προς τις εφορίες να ειδοποιήσουν άμεσα –με ειδοποιητήρια, τηλεφωνικά ή με άλλον πρόσφορο τρόπo– τους οφειλέτες του Δημοσίου προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους δίνει με εγκύκλιο το Yπουργείο Οικονομικών.
Από 1ης Αυγούστου ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου που προβλέπει αυτόφωρο και ποινές φυλάκισης για ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Γι'Α αυτό και το Yπουργείο Οικονομικών καλεί τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ να προχωρήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην ειδοποίηση όσων έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο έως 30 Σεπτεμβρίου 2010, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις αυστηρές ποινές της νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση που μπορούν να αξιοποιήσουν οι οφειλέτες προβλέπει την εξόφληση του χρέους τους προς το Δημόσιο μέχρι και σε 36 δόσεις.







Με βάση τη νομοθεσία, από 1ης Αυγούστου 2011 το αδίκημα της μη εξυπηρέτησης οφειλών άνω των 5.000 ευρώ προς το δημόσιο είναι διαρκές, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου και ποινές φυλάκισης για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 5.000 ευρώ και μέχρι 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του χρόνου που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι την 31.3.2011.

• Για οφειλές συνολικού ύψους άνω των 10.000 ευρώ, για τις οποίες κατά την ως άνω ημερομηνία δεν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες αφότου κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.



Πηγή: www.express.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου