Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η Β' ΦΑΣΗ ΔΙΑΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.



Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας έγινε την περασμένη Παρασκευή με την έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου. Μέσα στους επόμενους μήνες θα κατατεθούν, πλέον, οι δεσμευτικές προσφορές η δε επιλογή αναδόχου θα γίνει περί τα τέλη του έτους.

Όπως ενημέρωσε σήμερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας την Παρασκευή προσκλήθηκαν οι υποψήφιοι να παραλάβουν τα τεύχη της β’ φάσης του διαγωνισμού για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο «υλοποίηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου Κρήτης με ΣΔΙΤ», με αναθέτουσα αρχή την «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.».











Αντικείμενο του έργου, ως γνωστόν, είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των νέων Δικαστικών Μεγάρων Πατρών και Ηρακλείου για περίοδο 27 ετών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 137 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο υλοποιείται με την στενή συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης του έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση του ενώ κλιμάκιο της ΕΤΕπ βρέθηκε προ διμήνου στην Πάτρα και είχε επαφές με τον Περιφερειάρχη και την τοπική δικαστική ηγεσία.

«Το νέο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας παίρνει πια οριστικά τον δρόμο της υλοποίησης και ένα μεγάλο κενό στις υποδομές της Δικαιοσύνης, σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα, καλύπτεται», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Παράλληλα, ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών και αποκαθίσταται μια αδικία σε βάρος της Πάτρας που είναι από τις λίγες μεγάλες πόλεις που δεν διαθέτουν σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο. Όσοι εργαστήκαμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, ώστε τα πράγματα να φτάσουν στο σημερινό σημείο αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιμονή και την προσπάθεια μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί από κοντά όλες τις διαδικασίες και βρίσκεται σε ανοικτή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνδράμοντας σε κάθε φάση της προετοιμασίας του έργου. Έως τώρα όλα τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και για τα οποία έχουμε δεσμευτεί τηρούνται αυστηρά και σύντομα η Πάτρα θα έχει ένα νέο σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο το οποίο, πέραν των άλλων, θα υπηρετήσει την ανάγκη της ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης, μέσα σε συνθήκες άνετες για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους διαδίκους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου