Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΓΕΝΙΟ ΜΑΡΤΣΕΝΚΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ.



Τις δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας στους τομείς του τουρισμού και των εμπορικών συναλλαγών, μ’ έμφαση στα αγροτικά προϊόντα, συζήτησαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον βουλευτή Αγίας Πετρούπολης Ευγένιο Μαρτσένκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μαρτσένκο επέμεινε ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα του θρησκευτικού τουρισμού σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον επισκεπτών από την Αγία Πετρούπολη για την πόλη της Πάτρας, εξαιτίας του Απόστολου Ανδρέα. Ομοίως, ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για τα υπόλοιπα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής.








Παράλληλα, ο κ. Μαρτσένκο ανέφερε ότι στον τομέα των εμπορικών συναλλαγών υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης μιας διμερούς συμφωνίας, με στόχο κυρίως τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα για τα οποία εκδηλώνεται ήδη επενδυτικό ενδιαφέρον από Ρώσους επιχειρηματίες.

Συμφωνήθηκε μετά την σημερινή πρώτη προκαταρκτική συζήτηση να υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα επίσημη πρόσκληση συνεργασίας από το Κοινοβούλιο της Αγίας Πετρούπολης.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αθανάσιος Μπέλλας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου