Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΑΡΔΕΛΗ.Την Αντιπεριφερειάρχη Νησιωτικής Πολιτικής και Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σμαράγδα Σαρδελή δέχτηκε στο γραφείο του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις εκκρεμότητες σε θέματα υποδομών και αδειοδοτήσεων στην Ιθάκη, ενώ ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στις κρατικές υπηρεσίες.
Όσον αφορά την πολιτιστική φυσιογνωμία του νησιού, η Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας «Οδυσσειακού Κέντρου» και ζήτησε τη βοήθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο θέμα των ανασκαφών. Επίσης, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», η κ. Σαρδελή εξέφρασε την άποψη ότι η Ιθάκη θα έπρεπε να είναι αυτοτελής Περιφερειακή Ενότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι σε ένα τόσο φημισμένο νησί όπως η Ιθάκη αρμόζει να διαθέτει τις ανάλογες υποδομές και τόνισε ότι αν δοθεί έμφαση στην τοπική ιστορία και τις ιδιαιτερότητες της νήσου θα επιτευχθεί μεγέθυνση της τουριστικής προβολής του. Η κ. Σαρδελή εκδήλωσε την πρόθεσή της να προσκαλέσει προσεχώς στην Ιθάκη τον κ. Αποστολόπουλο και τον Περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου, ώστε σε συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Κασσιανό να καταγραφούν τα τοπικά προβλήματα και να καθοριστεί ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης που θα βάλει τέρμα στην υποβάθμιση του νησιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου