Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013.



Πρόσκληση στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποβολή προτάσεων σε τέσσερα νέα μέτρα του άξονα «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 απηύθυνε η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας ύστερα από εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η πρόσκληση αφορά την προετοιμασία των Δήμων της Περιφέρειας και την υποβολή προτάσεων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2011 σε δράσεις όπως:










- Η σήμανση αξιοθέατων και μνημείων και ποδηλατικές διαδρομές σε περιοχές της αγροτικής υπαίθρου εκτός περιοχών Natura.
- Έργα υποδομής μικρής κλίμακας όπως μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδατικών πόρων, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (με προϋπολογισμό έως 500.000 ευρώ), δημιουργία χώρων άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κ.α., με προϋπολογισμό έως 300.000 ευρώ.
- Έργα βελτίωσης κοινόχρηστων χώρων και αποκαταστάσεις κτιρίων για κοινωφελή σκοπό εκτός χαρακτηρισμένων παραδοσιακών οικισμών, με προϋπολογισμό έως 1.000.000 ευρώ.
- Έργα διατήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης περιοχών με προτεραιότητα σε τοποθεσίες υψηλής φυσικής αξίας, όπως βελτίωση μονοπατιών – σήμανση μονοπατιών, φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του εδάφους, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για την μετατροπή τους σε μουσεία- εκθετήρια που σχετίζονται με την λαογραφική και αγροτική κληρονομιά κ.α., με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας δημοτικές ενότητες των Δήμων Αγρινίου, Άκτιου – Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου. Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας δημοτικές ενότητες των Δήμων Αιγιαλείας, Ερυμάνθου και Καλαβρύτων. Και στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας δημοτικές ενότητες των Δήμων Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Ήλιδας και Πύργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός σ’ όλη την χώρα και για τέσσερα νέα μέτρα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου