Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη υφυπουργού στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου.



«Ομπρέλα» ΕΣΠΑ στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου
Επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης Θάνου Μωραΐτη στο νέο νοσοκομείο και συνάντηση με φορείς για την γρήγορο αποπεράτωση και λειτουργία

Επίσκεψη στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης.
Ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αιτωλ/νίας Βασίλη Αντωνόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Νίκο Υφαντή, τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Κώστα Πατσιαλό, τον διοικητή του νοσοκομειακού κύκλου Αιτωλ/νίας Γιώργο Κραμποκούκη, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων, ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου από εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας.







Μετά το τέλος της ξενάγησης και κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους τοπικούς φορείς, τονίστηκε η ανάγκη να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες, σε επίπεδο προμήθειας – εγκατάστασης του ιατροτεχνολογικού-ξενοδοχειακού εξοπλισμού και της οδικής σύνδεσης, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, το νέο νοσοκομείο να λειτουργήσει.
«Ο μεγάλος στόχος μας είναι να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις αναγκαίες διαδικασίες ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να δοθεί στους πολίτες της περιοχής, σε όλους τους Αιτωλ/νες που το ζητάνε και είναι όραμα τους δεκαετίες τώρα. Ήρθα εδώ γιατί ήθελα να ενημερωθώ από τους υπεύθυνους για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και να δούμε πως θα μπορέσουμε να τις επιλύσουμε. Έχουμε καταρχήν διασφαλίσει κάτι που πριν από μερικούς μήνες, δεν ήταν απόλυτα σίγουρο: Ότι θα ολοκληρωθεί το νοσοκομείο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τον εξοπλισμό, το θέμα του 4ου ορόφου είναι επίσης εξασφαλισμένο, οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε όλοι εμείς, είναι να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα που υπάρχουν και σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου και με την ΥΠΕ, όσο πιο γρήγορα μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον μεγάλο στόχο για τον νομό μας.» τόνισε σε δήλωση του ο Θάνος Μωραΐτης.
Σε δήλωση του ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, τόνισε: «Ήρθαμε εδώ για να συνεργαστούμε και να φέρει σε πέρας ότι έχει ο καθένας στην αρμοδιότητα του. Ο δήμος Αγρινίου και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΑ, την επόμενη εβδομάδα δημοπρατεί την ύδρευση και την αποχέτευση που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Άρα, σε ότι αφορά τις συνδέσεις κοινής ωφέλειας, το έργο θα είναι έτοιμο σε 4 με 5 μήνες. Πρέπει όμως να τρέξουμε για την ολοκλήρωση της αναδιαρρύθμισης της παλιάς εθνικής οδού για τον κόμβο εισόδου και εξόδου του νοσοκομείου. Αυτή η εργολαβία έχει προβλήματα, πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Υποδομών ώστε να ξεκινήσει πάλι και να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού έχει βγει στον αέρα και ελπίζω σύντομα να γίνει το έργο, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί το νοσοκομείο»
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, επισήμανε: «Είναι το πιο σημαντικό έργο αυτήν την στιγμή για την ευρύτερη περιοχή. Από κτιριακή άποψη έχουμε σχεδόν τελειώσει, απομένουν ο ξενοδοχειακός και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Ο υφυπουργός που χειρίζεται το κρίσιμο κομμάτι του ΕΣΠΑ, άκουσε τις απόψεις, έχει κάνει τις ενέργειες και πιστεύω ότι σύντομα οι κάτοικοι της περιοχής θα απολαμβάνουν περίθαλψη υψηλού επιπέδου»
Τέλος , ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Κραμποκούκης, είπε: «Ευχαριστούμε καταρχήν τον υφυπουργό, διότι ενέταξε το νοσοκομείο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Το νοσοκομείο είναι ένα κόσμημα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου