Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.



Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.

Οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών έθεσαν υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα σειρά αιτημάτων που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους Δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων.









Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι Δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των Δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί και πάλι.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας οι κ. κ. Βασίλης Γαλάνης και Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας ο κ. Φάνης Καπετσώνης και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών ο κ. Αλέξης Αλεξόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου