Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΛΛΑ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ 2,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ.Άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες κάλυψης των σεισμόπληκτων της Δυτικής Ελλάδας εξασφαλίστηκαν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας και με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώθηκε ότι διατίθενται στο ΤΑΣ Αχαΐας δυο εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον των 13 εκατομμυρίων που εκταμιεύθηκαν προ λίγων ημερών και τα οποία ήδη διατίθενται στους δικαιούχους.

Τα δυο εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής σε δικαιούχους από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Να σημειωθεί δε ότι τα χρήματα αυτά ελήφθη απόφαση να διατεθούν στο ΤΑΣ Αχαΐας εξαιτίας της αδυναμίας άλλων περιοχών να τα απορροφήσουν εγκαίρως.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε σήμερα ότι άμεσα διατίθενται 2,5 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τους πυρόπληκτους Ηλείας και Αχαΐας. Για τους πυρόπληκτους της Ηλείας θα διατεθεί συνολικά ποσό 1,4 εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχα για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας ποσό 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.Ακόμα, από το πρόγραμμα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων και για την κάλυψη παλαιότερων υποχρεώσεων που δεν αφορούν ζημιές από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 εξασφαλίστηκε ποσό 500.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί σε δικαιούχους από την Πάτρα και το Αίγιο.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό και τους Προϊσταμένους των ΤΑΣ Αχαΐας και Ηλείας καθώς και προς το προσωπικό και την Διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλαν τις τελευταίες ημέρες ώστε να διεκπεραιωθούν έγκαιρα οι πληρωμές προς τους δικαιούχους και να μην χαθούν τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλο το προσωπικό των ΤΑΣ στην Αχαΐα και στην Ηλεία καθώς και τους δύο Προϊσταμένους Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και Πάνο Βεργέτη για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν με στόχο να απορροφηθούν έγκαιρα τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν και να διατεθούν στους δικαιούχους», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Και προσθέτει: «Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Κασίμη και όλο το προσωπικό της Τράπεζας που μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανταπεξήλθαν στις ανάγκες ενός μεγάλου όγκου πληρωμών. Θα ήταν πραγματικά άδικο, στη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε, χρήματα που προορίζονταν για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας, να χάνονταν».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι όσοι εκ των δικαιούχων έχουν ειδοποιηθεί να παραλάβουν επιταγές από το ΤΑΣ ή έχουν ήδη παραλάβει τις επιταγές και δεν τις έχουν εξοφλήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας να το κάνουν το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου