Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση 10 ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας.



Παράταση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών ενώ εξετάζεται να παραταθούν για λίγες ακόμη μέρες και οι προθεσμίες που αφορούν:


Στην καταβολή δόσεων φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και έκτακτης εισφοράς επί των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Στην υπαγωγή φορολογουμένων στις ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων χωρίς πρόστιμα.








Με την παράταση των προθεσμιών αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι ΔΟΥ και να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που ταλαιπωρούνται τις τελευταίες ημέρες στις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται στις εφορίες δεδομένου ότι οι προθεσμίες για όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις λήγουν τυπικά μεθαύριο, στις 30 Δεκεμβρίου του 2011, ουσιαστικά όμως εκπνέουν σήμερα, καθώς οι εφοριακοί έχουν αποφασίσει να απεργήσουν στις 29 και στις 30 Δεκεμβρίου του 2011. Σήμερα οι εκπρόσωποι των εφοριακών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο.

Συνωστισμός
Χθες, πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τα Χριστούγεννα, στις εφορίες και τα υποκαταστήματα πολλών τραπεζών επικρατούσε το αδιαχώρητο αφού εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έσπευσαν ταυτόχρονα για να κλείσουν όλες τις φορολογικές εκκρεμότητες που είχαν, δηλαδή την πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και έκτακτης εισφοράς σε Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού, σε σκάφη άνω των 7 μέτρων και σε πισίνες, την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2012 και την πληρωμή προκαταβολής για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις για την περαίωση ή την εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων άνευ προστίμων.


25/12/2011
Πηγή: www.imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου