Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος, οι δρόμοι της γνώσης» και σε σύσκεψη του Υπουργείου Παιδείας ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος



Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, παρευρέθη στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Ακαδημία Πλάτωνος, οι δρόμοι της γνώσης» ύστερα από πρόσκληση, που έλαβε από την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2011 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και σκοπό είχε να παρουσιάσει το προαναφερόμενο πρόγραμμα, έργο. Το συγκεκριμένο έργο επιχειρεί να συνδέσει το σήμερα με το πνεύμα και τη σημασία της Ακαδημίας Πλάτωνος ως χώρου έρευνας και παιδείας. Επιχειρεί, συνάμα, να τον αναδείξει ως χώρο διαλόγου για τα προβλήματα της εποχής, στον οποίο αναπτύσσεται όχι μόνο η γνώση και ο πολιτικός στοχασμός αλλά παράλληλα δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και τη διαμόρφωση του ενεργού πολίτη. Μέσα από το έργο αυτό επιδιώκεται η προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.








Την επόμενη μέρα της εκδήλωσης τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη 2011, ο κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, πήρε μέρος σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία συγκλήθηκε από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η κ. Ευγενία Λόκανα, Διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού Παιδείας και οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης από τους οποίους τους ζητήθηκε να αποτιμήσουν την ως τώρα εκπαιδευτική κατάσταση καθώς και να παρουσιάσουν τα προβλήματα των περιφερειών τους. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της διοίκησης της εκπαίδευσης, τη νομοθετική πρωτοβουλία που σχετίζεται με την Τεχνική Εκπαίδευση και τα πιθανά ζητήματα που θα ανακύψουν με τη μεταφορά των μαθητών, η οποία από την αρχή του νέου έτους βρίσκεται στην ευθύνη των Καλλικρατικών Δήμων.
Ο κ. Γ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε με αφορμή τα προαναφερόμενα: «Το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει να δείξει τη δύναμη του παρελθόντος μας στη δημιουργία του μέλλοντός μέσα από δράσεις, όπως αυτή Ακαδημία Πλάτωνος, οι δρόμοι της γνώσης. Παράλληλα αφουγκράζεται το παρόν με το να υλοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντήσεις με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ώστε να έχει πλήρη αποτύπωση της εκπαιδευτικής κατάστασης ανά περιφέρεια, για να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές, που είναι απόρροια των αναγκών που υπάρχουν στον εκπαιδευτικό χώρο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου