Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κοινή ανακοίνωση του Υπουργ. Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εκλογική αποζημίωση



Υπογράφτηκαν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την εκλογική αποζημίωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των λοιπών κατηγοριών δικαιούχων στις προσεχείς εκλογές στις 7 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτικής ψηφοφορίας στις 14 Νοεμβρίου.








Η αποζημίωση που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι μειωμένη κατά 20-25% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά των βουλευτικών εκλογών του 2009.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποζημιώσει όσους εμπλέκονται άμεσα στην διεξαγωγή των εκλογών και αφετέρου να εξορθολογίσει τη συνολική δαπάνη. Μέσω της μείωσης του αριθμού των δικαιούχων προσώπων αλλά και του ύψους του επιδόματος, η συνολική δαπάνη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου θα είναι περίπου 28% χαμηλότερη από τη δαπάνη για τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου