Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών μετά την κινητοποίηση του κινήματος των τυφλών.


Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία και το σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στο Υπουργείο Οικονομικών στις 20 Οκτωβρίου 2010, με την οποία έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα οικονομικής φύσης αιτήματά τους.





Το εθνικό αναπηρικό κίνημα και το κίνημα των τυφλών απαίτησε την κατάργηση της περικοπής δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας στους τυφλούς συνταξιούχους, δεδομένου ότι αυτά δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων στις χορηγούμενες κοινωνικές παροχές, καθώς και την αύξηση του προνοιακού επιδόματος για τους ανασφάλιστους και έμμεσα ασφαλισμένους τυφλούς στα 25 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

Αποτέλεσμα της δυναμικής κινητοποίησης ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΟΤ και του ΠΣΤ, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Χ. Νάστας, με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε διορθωτική κίνηση για την επίλυση του πρώτου ζητήματος αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος, ενώ δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει θετικά τα επόμενα δύο αιτήματά τους, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Το κίνημα των τυφλών και το αναπηρικό κίνημα της χώρας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του δίκαιου αγώνα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από τις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης, αλλά και την υπεράσπιση και διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων και κεκτημένων δικαιωμάτων τους, με αποκορύφωμα το μεγάλο συλλαλητήριο της Ε.Σ.Α.μεΑ. στην πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου 2010 – Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία για τη λήψη από την πολιτεία άμεσων μέτρων δημοσίων πολιτικών και θεσμικών παρεμβάσεων για την αναπηρία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου