Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Προς ρύθμιση μόλις το 10% των οφειλών σε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ


Στη συνέχιση των ρυθμίσεων των χρεών, στο ΙΚΑ μέσω του πάγιου συστήματος που εξακολουθεί να ισχύει και στον ΟΑΕΕ με την παροχή της δυνατότητας επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης ώστε να περιλαμβάνεται και η καταβολή δόσεων έναντι οφειλών, στηρίζουν η ηγεσία του υπουργείου και οι διοικήσεις των Ταμείων την ελπίδα τους να αυξήσουν τα έσοδα από τις απλήρωτες εισφορές.

Με βάση τα τελικά στοιχεία, μόνο το 10% των οφειλών ύψους 15 δισ. ευρώ ρυθμίστηκαν με την τελευταία ευκαιρία που δόθηκε (περί τα 700 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και περί τα 400 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ).






Απογραφή
Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης εκτίμησε ότι επιπλέον έσοδα θα εξασφαλίσουν τα Ταμεία μέσα από τον έλεγχο των συντάξεων (έως τις 31 Οκτωβρίου δημιουργείται ειδικό κέντρο ελέγχων των συντάξεων σε διπλοσυνταξιούχους, συνταξιούχους - «φαντάσματα» κ.ά.), την απογραφή των 2,5 εκατ. συνταξιούχων.

Το μεγάλο «στοίχημα» παραμένει, ωστόσο, η περικοπή της σπατάλης (3,5 δισ. ευρώ ετησίως) στους κλάδους υγείας (με κύρια «όπλα» την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την επαναδιαπραγμάτευση των υπηρεσιών υγείας και των «καλύψεων» των ασφαλισμένων).



Πηγή: Ημερησία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου