Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Yποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές μαθητών στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγρινίου του ΟΑΕΔ.


στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγρινίου του Ο.Α.Ε.Δ. για το σχολικό έτος 2012-2013 θα διαρκέσει από 18/6/2012 έως 31/8/2012.

Γιατί να σπουδάσω στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Επιλέγοντας τις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, γίνεσαι ενεργό μέλος στην αγορά εργασίας από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών σου. Η δική σου άρτια κατάρτιση είναι προτεραιότητά μας. Αλλά και η αξιοποίηση των γνώσεων και των ικανοτήτων σου από τις επιχειρήσεις είναι ένας στόχος, για τον οποίο εργαζόμαστε συνεχώς. Για το δικό σου συμφέρον, όσο εκπαιδεύεσαι, αλλά και από τη στιγμή που ξεκινάς να εργάζεσαι.

Αν έχεις γεννηθεί τα έτη 1989 έως 1996 και έχεις τουλάχιστον ενδεικτικό Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ μπορείς να εκπαιδευτείς με παράλληλη πρακτική άσκηση σε Ιδιωτικές και Δημόσιες επιχειρήσεις, όπως κάνουν και άλλοι νέοι, σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η εκπαίδευση σου διαρκεί 2 χρόνια (4 εξάμηνα). Κατά τα 2 αυτά χρόνια των σπουδών σου θα εκπαιδεύεσαι θεωρητικά στην Εκπαιδευτική Μονάδα και θα πραγματοποιείς παράλληλα, 4 ή 5 ημέρες την εβδομάδα, την πρακτική σου άσκηση σε Ιδιωτικές ή Δημόσιες επιχειρήσεις.
Τι δυνατότητες έχω σπουδάζοντας στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ.

Στις 51 ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, μπορείς να σπουδάσεις μία από τις δεκάδες σύγχρονες, ενδιαφέρουσες και δημιουργικές ειδικότητες, που όλες έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Εμείς με τη σειρά μας φροντίζουμε να αλλάζουμε και να βελτιώνουμε τα προγράμματα εκπαίδευσης, ανάλογα με τις γενικότερες αλλαγές της αγοράς. Οι Εκπαιδευτικοί μας είναι δίπλα σου, για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις ειδικότητα και να γίνεις ένας πραγματικά περιζήτητος επαγγελματίας.

Έτσι, με τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα μαθαίνεις τί συμβαίνει στην αγορά εργασίας και ανάλογα με την κλίση σου αποφασίζεις για το επάγγελμα, που σου ταιριάζει καλύτερα και που επιπλέον, θα σε στηρίξει οικονομικά στο μέλλον. Για να μην μπει ποτέ η αγωνιώδης αναζήτηση εργασίας στο δικό σου πρόγραμμα.

Τι προνόμια απολαμβάνω σπουδάζοντας στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ.

Στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ φροντίζουμε η φοίτησή σου να είναι αποδοτική. Το ίδιο και η επαγγελματική πορεία σου. Γι αυτό σου παρέχουμε τα παρακάτω ανταγωνιστικά προνόμια:
• Σημαντική εμπειρία στο αντικείμενο σου μέσα από πρακτική άσκηση σε εργοδότες που επιλέγει ο ΟΑΕΔ (κοντά στη σχολή), για δύο ολόκληρα χρόνια
• Αμοιβή και ασφάλιση από τον εργοδότη κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου εξάσκησης
• Επίδομα στέγασης και επίδομα σίτισης
• Σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις
• Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο
• Δωρεάν βιβλία και βοηθήματα
• Αναβολή στράτευσης
Για να σου δοθούν αύριο προνομιακές δυνατότητες.
Ως εκπαιδευόμενος στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, μετά το τέλος των σπουδών σου, θα έχεις στα χέρια σου:
• Πτυχίο Ειδικότητας ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Επιπέδου ΙΙΙ.
• Σημαντική προϋπηρεσία.
• Συντάξιμα ένσημα δύο ετών.
Έτσι θα μπορείς να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω:
• Να απορροφηθείς άμεσα από την αγορά εργασίας.
• Να εγγραφείς στην Β' τάξη του Επαγγελματικού Γενικού Λυκείου.
• Να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ι.Ε.Κ.
Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγρινίου (Δ/ΝΣΗ: Εθνική Οδός Αγρινίου – Αμφιλοχίας Τ.Κ 30100 Αγρίνιο. Τηλ:2641021630, 2641055314, 2641029987) θα λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες:
1. Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου
2. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
3. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου
4. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
5. Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου