Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ .


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αναδείχτηκε ο Ανάδοχος για
την αποχέτευση Φιλιατών

Τον ανάδοχο ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου για την Π.Ε. Θεσπρωτίας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για την «αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Φιλιατών», έργο που με προϋπολογισμό 8.173.350 ευρώ έχει ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013. Μειοδότης αναδείχτηκε η ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΤΕ.

Βελτιώσεις του οδικού δικτύου

Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε και έργα για την αποκατάσταση ζημιών και βελτίωσης του οδικού δικτύου στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα:
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων:
Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης των ζημιών στην 17η επαρχιακή οδό Χίνκα – Ζόργιανη – Πολύγυρος προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και ανέδειξε τον ανάδοχο (Μ. Κουμπή) για την αποκατάσταση ζημιών στην 36η επαρχιακή οδό στο Ελεύθερο της Κόνιτσας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας:
Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
Α) Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού στο ρέμα Καρυδά – Συμπληρωματικά τεχνικά οδού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 31.000 ευρώ.
Β) Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος Ταράνα και στην περιοχή του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
Γ) Ανέδειξε τον ανάδοχο (Θωμά Χριστιά) του έργου για την κατασκευή τεχνικού στο Δ.Δ. Κορυφούλας Δήμου Πάργας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.
Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου (προϋπολογισμού 25.000 ευρώ) για την Ολοκλήρωση της κατασκευής Νηπιαγωγείου στη Νέα Ζωή Ιωαννίνων.

Προχωρά ο διαγωνισμός Τουριστικής προβολής

Η Οικονομική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας, ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου. Το συγκεκριμένο πρακτικό περιλαμβάνει τον έλεγχο δικαιολογητικών συμμετοχής, από τον οποίο έγιναν δεκτές τρεις προσφορές.

Ενημέρωση κτηνοτρόφων στο Μέτσοβο
για τις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής Μετσόβου για τις νέες διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, στο Δημαρχείο Μετσόβου, από Υπαλλήλους της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το Δήμο και το Παράρτημα Ηπείρου του ΓΕΩΤΕΕ.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι είναι μοναδική ευκαιρία για τους κτηνοτρόφους, ακόμη και για τους μετακινούμενους να νομιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό τους. Η οικονομική κρίση, υπογράμμισε, δημιουργεί νέες ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας πως η Ήπειρος μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξή της στην παραγωγή τοπικών, ποιοτικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τις προϋποθέσεις έκδοσης των αδειών, για ζητήματα Δημόσιας Υγείας, πολεοδομικά κ.α.. Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά λύνονται προβλήματα από την ύπαρξη κτηνοτροφικών μονάδων σε δασικές εκτάσεις, χωρίς να εκφράζεται αρνητική γνώμη από τα Δασαρχεία.

Από την Περιφέρεια παρέστησαν και συμμετείχαν στην ενημέρωση ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθαν. Μπρίκος, ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας κ. Σπυρ. Συρμακέσης, στελέχη από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος. Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μετσόβου κ. Δημ. Βαδεβούλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Ταλάρης και Ι. Μήτσος, ο πρώην δήμαρχος κ. Κ. Τζαφέας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λ. Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων κ. Ν. Δεκόλης, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου κ. Σπ. Μπαλαμπέκος.

Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση προγραμματίζεται, ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας και του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιολδάση στο Δήμο Ζηρού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου