Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Υπογράφτηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι οι τρεις πρώτες προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Π.Δ.Ε. και των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου & Ναυπακτίας.


Υπογράφτηκαν σήμερα στο Μεσολόγγι οι τρεις πρώτες προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας για τη χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας των κοινωνικών δομών (κοινωνικά παντοπωλεία) των αντίστοιχων Δήμων

Τα ποσά με τα οποία επιχορηγούνται οι Δήμοι είναι 30.000 ευρώ για το Δήμο Αγρινίου, 20.000 ευρώ για το Δήμο Μεσολογγίου και 15.000 ευρώ για το Δήμο Ναυπακτίας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη δόση των επιχορηγήσεων αφού σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι διαθέσιμες για το σκοπό αυτό πιστώσεις, ανέρχονται στο ποσόν των 200.000 ευρώ ανά περιφερειακή ενότητα (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία).

Οι συμβάσεις υπογράφτηκαν, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργο Γεωργιόπουλο, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου, ενώ εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου υπέγραψε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαργαρίτα Σερπάνου, εκ μέρους του Δήμου Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης και εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές.
Μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την υποστήριξη των κοινωνικών δομών που διατηρούν οι Δήμοι, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που βιώνουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε την ετοιμότητα της Περιφέρειας να προχωρήσει σε ανάλογες συμβάσεις και με άλλους Δήμους που διατηρούν παρόμοιες κοινωνικές δομές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Τέλος σημειώνεται ότι αυτή η αρχική κατανομή έγινε με βάση τα πληθυσμιακά μεγέθη του κάθε Δήμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου