Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου στη συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας παρουσία της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογι


Στη Συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας μετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κος Στράτος Ιωάννου ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε, την Τετάρτη 18 Ιουλίου. Στα πλαίσια της Συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού και της εξέθεσε τα προβλήματα της Ηπείρου αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται και της παρέδωσε υπόμνημα με συγκεκριμένα αιτήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση ενεργειών τουριστικής προβολής.Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος επισήμαναν στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία συμμετείχε στη σημερινή Συνεδρίαση του Δ.Σ την ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης στον κλάδο του τουρισμού, καθώς και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του χώρου. Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, χαιρετίζοντας την επανίδρυση του υπουργείου Τουρισμού, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία στο νέο φορέα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν αγκυλώσεις σε θέματα συναρμοδιοτήτων με άλλα υπουργεία. Ακολούθως, ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της κρίσης στον κλάδο, τα προβλήματα των ακτοπλοϊκών μεταφορών, την αποχώρηση σημαντικών αεροπορικών εταιρειών από την Ελλάδα, την πολιτική σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και την ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής προβολής με συντονισμό των δράσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, έκανε λόγο για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων, ζήτησε προσδιορισμό του νέου επενδυτικού πλαισίου για τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τόνισε την ανάγκη εξέτασης όλων των περιπτώσεων αύξησης του αριθμού χορήγησης βίζας από όλες τις τουριστικές αγορές εκτός Ε.Ε. Επίσης έθιξε τα χωροταξικά θέματα του τουρισμού, επικεντρώνοντας στη συνολική αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό με νέες κατευθύνσεις.
Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Ξ.Ε.Ε. συζητήθηκε ο ρόλος της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στον τουρισμό, οι εν δυνάμει συνέργειες που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και αναλύθηκε στην κα Κεφαλογιάννη ο ρόλος και οι εν αναπτύξει δράσεις του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων. Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε. ζήτησαν από την υπουργό Τουρισμού την πραγματοποίηση ενεργειών και τον συντονισμό των δράσεων για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό της τουριστικής εικόνας της Αθήνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου