Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.


Με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου) συναντήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να θέσει το διεκδικητικό πλαίσιο καθώς και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα τέθηκαν τα εξής σοβαρά ζητήματα:

- Η Οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. (συνεχείς περικοπές των πόρων). Διασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, άμεση εφαρμογή του άρθρου 49 του Ν.3979/2011.

- Αποτροπή με κάθε τρόπο πιθανών απολύσεων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- Αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Αποτροπή με κάθε τρόπο ιδιωτικοποιήσεων βασικών υπηρεσιών (διαχείριση Στερεών Αποβλήτων).

- Τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στο «Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας», με προσθήκη νέων ειδικοτήτων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. αλλά και διεκδίκηση της αναδρομικής καταβολής.

- «Κούρεμα» των δανείων των εργαζομένων που πλέον μετά το «κούρεμα» των μισθών αποτελεί τον κύριο παράγοντα εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού των εργαζομένων, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που λόγω των φορολογικών δηλώσεων είναι αδύνατη η καταβολή των χαρατσιών.

- Παρεμβάσεις-διορθώσεις στο νέο «Βαθμολόγιο-Μισθολόγιο-Φτωχολόγιο».

- Επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι κυρίως με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη σε σχέση με την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Π.Υ.

- Άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες Ανταποδοτικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καθαριότητα, Παιδικοί Σταθμοί, Πράσινο κ.λπ.) που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα υποστελέχωσης.

- Έναρξη της διαδικασίας και διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

- Σύσταση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) στους Ο.Τ.Α. Άρση απαγόρευσης κρίσεων για την κάλυψη θέσεων ευθύνης.

- Αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας.

- Η κατάσταση των Ταμείων μας (Τ.Ε.Α.Δ.Υ. και Τ.Π.Δ.Υ.) ιδιαίτερα μετά το PSI αλλά και η προσπάθεια περικοπής των παροχών (μείωση εφάπαξ κ.λπ.).

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεσμεύθηκε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις-διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας προκειμένου πλέον να δοθούν δεσμευτικές απαντήσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης των αιτημάτων του κλάδου.
Αρνητική εξέλιξη ήταν η πρωτοφανής ενέργεια στα χρονικά λειτουργίας της Ομοσπονδίας του επικεφαλής της Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. να καταθέσει παραταξιακό υπόμνημα στον Υπουργό Εσωτερικών για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας λειτουργώντας σαν εκπρόσωπος του Συλλόγου του και όχι ως μέλος των οργάνων Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου