Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής με τους Πρέσβεις του Βελγίου και της Μάλτας.


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρέσβεις του Βελγίου κ. Marc Van Den Reeck και της Μάλτας κ. Walter Balzan, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

«Φιλέλληνα διπλωμάτη, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια» χαρακτήρισε τον Βέλγο Πρέσβη ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις φιλικές, ιστορικές και παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σχέσεις ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου τόσο στον πολιτικό όσο και στον διακοινοβουλευτικό τομέα. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε, επίσης, στην οικονομική, μορφωτική και πολιτιστική συνεργασία Ελλάδας και Βελγίου, η οποία ενισχύεται από τη σημαντική παρουσία του ομογενειακού στοιχείου στη φίλη χώρα, που αριθμεί περί τις 40.000, αλλά και από τη δραστηριοποίηση βελγικών επιχειρήσεων στη χώρα μας. Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Πρέσβη του Βελγίου για «τη σημαντική βοήθεια και τη συμπαράσταση που προσφέρει η χώρα του στην Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, η οποία έχει επίδραση σε ολόκληρη την Ευρώπη».








Ο Βέλγος Πρέσβης –ο οποίος ας σημειωθεί ότι μιλάει άπταιστα ελληνικά– τόνισε ότι «Ελλάδα σημαίνει πολύ περισσότερα από τράπεζες και ομόλογα», αναφερόμενος στον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό της. Παράλληλα, εξέφρασε την ειλικρινή συμπαράσταση της βελγικής πλευράς στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για εκσυγχρονισμό των δομών της και ανόρθωση της οικονομίας της, το αποτέλεσμα των οποίων θα έχει – όπως επισήμανε – επίδραση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αμέσως μετά, ο κ. Μεϊμαράκης δέχθηκε τον Πρέσβη της Μάλτας, την οποία – όπως σημείωσε – επισκέπτονται συχνά Έλληνες Βουλευτές λόγω των πολλών διακοινοβουλευτικών συνεδρίων που φιλοξενεί. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, λόγω της κοινής ευρωπαϊκής και μεσογειακής τους ταυτότητας αλλά και της ναυτικής τους παράδοσης, ενώ υπογράμμισε τις δυνατότητες ανάπτυξης των κοινοβουλευτικών σχέσεων με βάση και το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κοινοβούλια στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία.
Ο Πρέσβης της Μάλτας εξέφρασε τα φιλικά αισθήματα και τη συμπαράσταση της χώρας του στις δυσκολίες που περνά η Ελλάδα, αλλά και τα κοινά ενδιαφέροντα που συνδέουν τις δύο χώρες σε πολλούς τομείς όπως η ναυσιπλοΐα, η αλιεία, ο τουρισμός και η μετανάστευση, η συνεργασία στους οποίους μπορεί να ανοίξει ένα καλύτερο μέλλον και για τους δύο λαούς. Ο κ. Balzan ανέφερε ότι προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και συνεχάρη τον κ. Μεϊμαράκη για τα νέα του καθήκοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος, κ. Πρόεδρε, ότι υπό την καθοδήγησή σας η Βουλή των Ελλήνων θα υιοθετήσει και θα υλοποιήσει πολιτικές που θα αποβούν θετικές και καρποφόρες για το κοινοβούλιο, τη χώρα και το λαό σας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου