Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Περικοπές - χάδι στη Βουλή

Κράτος εν κράτει εξακολουθεί να είναι η Βουλή των Ελλήνων, καθώς ενώ ανακοινώνονται αιματηρές περικοπές στις συντάξεις των 500 και 1.000 ευρώ και στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων των 1.500 ευρώ τον μήνα, οι βουλευτές αναβάθμισαν κανονικά τον εξοπλισμό του γραφείου τους έως το ποσό των 5.500 ευρώ.
Την ίδια στιγμή περικόπτεται κατά μόλις 20%-25% ο περίφημος «15ος και 16ος» μισθός των υπαλλήλων της Βουλής και συνεχίζεται επίσης κανονικά η υλοποίηση των (απ΄ το παράθυρο) διακομματικών προσλήψεων που είχαν αποφασιστεί επί προεδρίας Δημ. Σιούφα.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διακόπτεται η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας των βουλευτών, ενώ όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα περικόπτεται και κατά 8% το επίδομα κίνησης και οργάνωσης γραφείου του βουλευτή.






Με... ανακοίνωση
Κι επειδή εξαιτίας μιας διάταξης στο Σύνταγμα της οποίας ουδείς θέλησε καν να ζητήσει την αναθεώρηση, η Βουλή «ρυθμίζει μόνη τα του οίκου της» και γι΄ αυτή δεν ισχύουν οι νόμοι αλλά ο Κανονισμός, χρειάστηκε να εκδοθεί ειδική ανακοίνωση λίγο αργότερα από το Κοινοβούλιο για να γίνει γνωστό πως ό,τι ισχύσει για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Ακόμα ανακοινώθηκε επιπλέον 8% περικοπή στην περίφημη «έκτακτη αποζημίωση» που λαμβάνουν περίπου ως 15ο-16ο μισθό οι υπάλληλοι της Βουλής, γεγονός που ανεβάζει τη συνολική περικοπή στο 20% με 25%, αλλά και άλλο 8% στα υπόλοιπα επιδόματα που είναι κοινά στον δημόσιο τομέα.

Αύξησαν τις συνεδριάσεις
Παρά τις περικοπές στα επιδόματα όμως, ήδη οι βουλευτές- προφανώς σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα- έχουν βρει έναν τρόπο για να «πονέσουν» λίγο λιγότερο, καθώς από την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε περικοπή της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές της Βουλής κατά 15%, έχει... αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός συνεδριάσεων των Επιτροπών! Εκεί που στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συνήθως γράφονταν δυο-τρεις Επιτροπές, τον τελευταίο μήνα υπάρχουν και 8 και παραπάνω συνεδριάσεις Επιτροπών καθημερινά, όπως και τη Δευτέρα και την Παρασκευή (ημέρες που παραδοσιακά σπάνια έμπαιναν Επιτροπές) και μάλιστα χωρίς να αφορούν πάντα συζητήσεις νέων νομοσχεδίων που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, και θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν από την ταχύτερη ψήφιση νομοσχεδίων εξαιτίας της κρίσης. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι γράφουν στο προσωπικό τους «κοντέρ» από 10-14 Επιτροπές την εβδομάδα, γεγονός που προσθέτει στα περίπου 5.700 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και άλλα 3.000-4.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον των επιδομάτων.


ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ!
Μόλις 20%- 25% περικόπτονται ο 15ος και ο 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής και συνεχίζονται οι διακομματικές προσλήψεις

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου