Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

«Τρέχουν» οι προθεσμίες για τις 859 θέσεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Eως τις 10 Μαΐου θα υποβάλλονται αιτήσεις για τις 859 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) Αθήνας και Πειραιά, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθεί από το ΑΣΕΠ το πράσινο φως για την πρόσληψη επιπλέον 1.121 ατόμων στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι θέσεις αφορούν τις εξής ειδικότητες: 251 άτομα ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 506 άτομα ΔΕ Διανομέων, 91 θέσεις ΔΕ Οδηγών και 11 θέσεις ΥΕ Διαμετακομιστών.

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό «έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1» και να την υποβάλουν είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στις εξής διευθύνσεις:







Περιφερειακή Διεύθυνση Επιστολικού Ταχυδρομείου Αττικής, Κουμουνδούρου 29, 101 10 Αθήνα, 3ος όροφος, τηλ.

210-3353.859,210-3353.698.

Περιφερειακή Διεύθυνση Δικτύου Λιανικής Αττικής, Κουμουνδούρου 29, 101 10 Αθήνα, 4ος όροφος τηλ. 210-

3353.577.

Περιφερειακή Διεύθυνση Πειραιά και Αιγαίου, Τσαμαδού 27 και Φίλωνος, 185 10 Πειραιάς, τηλ. 210-4146.141.

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΔΕ ή ΥΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Κατ΄ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων που επιδιώκει.

Τα προσόντα διορισμού κατά ειδικότητα
Τα απαιτούμενα προσόντα διορισμού για κάθε ειδικότητα αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ενώ σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα καταταχθούν με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας.

Ειδικότερα για τις θέσεις ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι: Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή Πτυχίου Α΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή Απολυτήριο τίτλο: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων: Διοικητικών Υπηρεσιών- Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων: Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων ή Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών ή Υπαλλήλων Λογιστηρίου ή Υπαλλήλων Διοίκησης ή Εμπορικών Επιχειρήσεων ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλο ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών Διαδικτύου.

Για τις θέσεις ΔΕ Διανομέων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτουν άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας κατηγορίας Α΄ (σταδιακής πρόσβασης) εκτός του μοτοποδηλάτου.

Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα παραπάνω προσόντα θα γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι που κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου ερασιτεχνική.

Για τις θέσεις ΥΕ Διαμετακομιστών οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο Τριταξίου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμο Απολυτήριο τίτλο κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή Απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής.

Για τις θέσεις ΔΕ Οδηγών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι:

- Διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ειδικοτήτων α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή β) Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Πτυχίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, δηλαδή:

- Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Αυτοκινήτου ή - Ηλεκτρομηχανικών Συστημάτων και Αυτοματισμού Αυτοκινήτου ΤΕΕ ή - Ηλεκτρικού Συστήματος Αυτοκινήτου ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή - Ηλεκτροτεχνίτη Αυτοκινήτου Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή - Ηλεκτρολόγου Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Τεχνικού Μηχανοτρονικής ΙΕΚ ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.

Επιπλέον θα πρέπει να διαθέτουν ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται.

Προσόντα Α΄ επικουρίας
Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα παραπάνω προσόντα, θέσεις μπορούν να διεκδικήσουν όσοι έχουν:

- Οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της αλλοδαπής. - Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄κατηγορίας και - Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται.

Προσόντα Β΄ επικουρίας
Εφόσον δεν καλυφθούν οι θέσεις από υποψηφίους ούτε με τα ανωτέρω προσόντα, θα καλυφθούν με όσους έχουν:

- Απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμο Απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή Απολυτήριο τίτλο Εργα στηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής και εμπειρία επαγγελματία οδηγού αυτοκινήτου τουλάχιστον 3 ετών, μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

- Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και - Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται Προσόντα Γ΄ επικουρίας
Στην περίπτωση που πάλι δεν καλυφθούν οι θέσεις από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα, θα γίνονται δεκτοί όσοι έχουν:

- Απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμο απολυτήριο τίτλο κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριο τίτλο Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής και εμπειρία επαγγελματία οδηγού αυτοκινήτου τουλάχιστον έξι μηνών μετά την απόκτηση της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

- Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ΄ κατηγορίας - Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ ) για όσους απαιτείται.

Αδειες oδήγησης
Με την προκήρυξη διευκρινίζεται πως για τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτου υποψήφιοι οι οποίοι απέκτησαν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Γ΄ από τη 10η Σεπτεμβρίου 2009 και μετά απαιτείται να προσκομίσουν πλέον της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με το Π.Δ. 74/2008. Σύμφωνα με το ίδιο Π.Δ. όσοι υποψήφιοι απέκτησαν μία από τις ανωτέρω άδειες οδήγησης μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου εξαιρούνται από την υποβολή του ανωτέρω πιστοποιητικού μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2014, την επόμενη της οποίας απαιτείται το ανωτέρω πιστοποιητικό.

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς επιβατών απαιτείται να προσκομίσουν πλέον της άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και οι υποψήφιοι οι οποίοι απέκτησαν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου της κατηγορίας Δ΄, σύμφωνα με το Π.Δ. 74/2008.

Εξαιρούνται από την υποβολή Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας, σύμφωνα με το ίδιο Π.Δ., όσοι υποψήφιοι απέκτησαν από τις ανωτέρω άδειες οδήγησης μέχρι και την 9η Σεπτεμβρίου 2008 έως και την 9η Σεπτεμβρίου 2013, την επομένη της οποίας απαιτείται το ανωτέρω πιστοποιητικό.

Για την απόδειξη κατοχής του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας απαιτείται είτε η κατοχή Δελτίου Επιμόρφωσης Οδηγού, το οποίο να είναι σε ισχύ και το οποίο εκδίδεται από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή της οποίας βρίσκεται η κατοικία του ενδιαφερομένου, είτε η καταχώρηση επί του εντύπου της άδειας οδήγησης του κοινοτικού αριθμού «95» δίπλα σε μία ή περισσότερες εκ των κατηγοριών ή υποκατηγοριών που κατέχει ο υποψήφιος και απαιτούνται από την ανακοίνωση.

Ειδικά για τους επαγγελματίες οδηγούς που εργάζονται ως οδηγοί στο δικό τους αυτοκίνητο, αποδεικνύουν την εμπειρία τους με πιστοποιητικό του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) που βεβαιώνει τον χρόνο ασφάλισής τους σε αυτό, σε συνδυασμό με υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνουν σαφώς ότι οι ίδιοι είναι οδηγοί του αυτοκινήτου τους και διαθέτουν την εμπειρία που δηλώνουν στην αίτησή τους.

Για τις άδειες οδήγησης αυτοκινήτων, όταν δεν προκύπτει η ημερομηνία της αρχικής κτήσης, της κατά την προκήρυξη απαιτούμενης άδειας, αλλά μόνο η ημερομηνία λήξης της άδειας ή τυχόν πρόσφατης θεώρησης, πρέπει οι υποψήφιοι να συνυποβάλλουν και σχετική βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας συγκοινωνιών.

Σε περίπτωση αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας να χορηγήσει τη βεβαίωση αυτή, λόγω καταστροφής ή φθοράς των αρχείων, αρκεί:

- Η προσκόμιση της βεβαίωσης της υπηρεσίας αυτής στην οποία να αναφέρεται ο λόγος αδυναμίας, καθώς και - Η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986 του υποψηφίου στην οποία να δηλώνει την ακριβή ημερομηνία αρχικής κτήσης της κατηγορίας επαγγελματικής άδειας οδήγησης που ζητείται από την προκήρυξη.

Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας οδήγησης αλλοδαπής, για να γίνουν δεκτοί πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών «περί ισοδυναμίας και αντιστοιχίας της άδειας οδήγησης αλλοδαπής με τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης ημεδαπής». Ενστάσεις εντός 10 ημερών
Μέσα σε 20 ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην ανάρτηση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και οι οποίοι άμεσα θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ για έλεγχο.

Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών επιτρέπεται στους ενδιαφερομένους η άσκηση ένστασης για τους πίνακες. Η ένσταση κατατίθεται ή αποστέλλεται με συστημένη επιστολή απευθείας στο ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 143 07, Τ.Κ. 115 10) και για να εξεταστεί θα πρέπει να συνοδεύεται από αποδεικτικό καταβολής παραβόλου 40 ευρώ που εκδίδεται από Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ).

Η διαδικασία πρόσληψης
Μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχωρούν στην πρόσληψη του προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ΄ ένσταση ελέγχου του ΑΣΕΠ που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από τα ΕΛΤΑ, ενώ απολύονται οι υποψήφιοι που δεν δικαιούνται πρόσληψης βάσει της νέας κατάταξης.

Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται είτε κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από το ΑΣΕΠ, είτε λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο κατά περίπτωση χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Share -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου