Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ‘’ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΗ-ΣΥΜΙΟΥ’’






















Ο Ιερέας παραδίδει τη σημαία του πανηγυριού έξω από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυριδώνα στους πανηγυριστές και το πανηγύρι ξεκινά .Παρέες αρματωμένων και καβαλλαραίοι κατευθύνονται αρχικά στον Κήπο των Ηρώων όπου τελείται τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών.Ανάμεσα στους αρματωμένους και οι Αντινομάρχες Αιτωλ/νίας Χρήστος Πετρόπουλος και Παναγιώτης Κατσούλης .
Στην συνέχεια όλοι διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους του Μεσολογγίου όπου κόσμος είναι συγκεντρωμένος και παρακολουθεί το πανηγύρι. Οι παρέες χορεύουν υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού. Οι πανηγυριστές ανηφορίζουν για το Μοναστήρι του Αη- Συμιού .Σαν έφτασαν εκεί το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .Μόλις η καμπάνα χτύπησε όλοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία .Σήμερα του Αγίου Πνεύματος τσιγγάνοι από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στο μοναστήρι και βαφτίζουν τα παιδιά τους.
Το πανηγύρι που ξεκίνησε της Αναλήψεως δηλαδή την ημέρα που πρωτοαντάμωσαν οι παρέες τελειώνει αύριο Τρίτη 25 Μαίου στην Αγία Τριάδα, το ιστορικό μοναστήρι της Κλείσοβας όπου αρματωμένοι και επισκέπτες διασχίζουν κάθε χρόνο με γαϊτες και πριάρια την χιλιοτραγουδισμένη λιμνοθάλασσα για να φτάσουν εκεί, να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου