Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η ΟΤΟΕ απαντάει αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.


Η ΟΤΟΕ απαντάει αγωνιστικά στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, που στοχεύει στην υλοποίηση κατά γράμμα των κατευθύνσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, εκτιμώντας την ασκούμενη πολιτική, που κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της Κυβέρνησης με την Τρόικα, όπως αποτυπώνεται στο περιβόητο «Μνημόνιο», αποφάσισε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών του κλάδου, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι:


1. Συμμετοχή σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, που θα ακολουθήσουν με αφετηρία το ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου και ώρα 11 πμ.
2. Προσφυγή στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) για τις επιθέσεις που δέχονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις Τράπεζες, που αντίκεινται στο Διεθνές και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με αίτημα την ανάληψη πρωτοβουλιών της Διεθνούς Οργάνωσης.
3. Ενημέρωση των ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων και της UNI για τις επιθέσεις που εξελίσσονται σε βάρος των εργαζομένων συνολικά, αλλά και των τραπεζοϋπαλλήλων και αφορούν στις περικοπές των εισοδημάτων, των συντάξεων, των ασφαλιστικών και των εργασιακών δικαιωμάτων κ.α., με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.
4. Συγκεντρώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων στις Τράπεζες στις μεγάλες πόλεις της χώρας, με αντικείμενο το πραγματικό περιεχόμενο του Μνημονίου και της επακόλουθης πολιτικής, με στόχο την αγωνιστική τους προετοιμασία και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις όλων των μορφών του συνδικαλιστικού κινήματος.
5. Ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ΟΤΟΕ με όλα τα επικοινωνιακά μέσα, ραδιοφωνικά σποτ, φέιγ-βολάν, ανακοινώσεις κ.α.
Τέλος η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ αποφάσισε την άμεση προετοιμασία και διεκδίκηση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το τρέχον έτος, με την αποστολή συγκεκριμένου διεκδικητικού υπομνήματος τις επόμενες μέρες στις Τράπεζες.
Η ΟΤΟΕ επισημαίνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές των μεγάλων κοινωνικών ανατροπών σε βάρος των δικαιωμάτων των μη προνομιούχων πολιτών της χώρας μας, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις μαζί με ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, υπερασπίζοντας την ιστορική της διαδρομή και τις κατακτήσεις δεκαετιών.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ.


Αύριο Πέμπτη 27 Μαΐου θα συνεδριάσει η Τριμερής Επιτροπή Ασφάλειας, αποτελούμενη από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Ε.Ε.Τ. και της ΟΤΟΕ για τον έλεγχο και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία σε όλες τις Τράπεζες.
Η ΟΤΟΕ έχει ξεκαθαρίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα παρακολουθήσει – και το κάνει ήδη – την πορεία των ερευνών για την αποκάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος, αλλά και όσων άλλων ευθύνονται για τα λάθη τους και τις παραλείψεις, που στοίχησαν τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας και σε ένα αγέννητο βρέφος, στην Marfin.
Έχουμε ζητήσει από τις Διοικήσεις των Τραπεζών και τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, την άμεση λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας και επιπλέον μέτρα σε όποια καταστήματα των τραπεζών χρειάζεται.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί και να ανακόπτει το μεγάλο κύμα αντίδρασης των εργαζομένων, που διαδηλώνουν ειρηνικά.
Έχουμε απαιτήσει ακόμα τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας για την αποτροπή των ληστειών στις Τράπεζες.
Η ΟΤΟΕ μετέχοντας στην παραπάνω Επιτροπή, θα επιδιώξει την επίσπευση όλων των διαδικασιών, που απαιτούνται για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου οι χώροι όλων των τραπεζών να γίνουν πραγματικά ασφαλείς για την ανθρώπινη ζωή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου