Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Επίσκεψη στο φράγμα Ιμαρέτ: Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης


Τις εργασίες αποκατάστασης του φράγματος Ιμαρέτ στην Άρτα οι οποίες ολοκληρώθηκαν, επιθεώρησε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το πρωί της Τετάρτης (19/5/10) κατά την επίσκεψή της στη περιοχή.

Να σημειωθεί ότι, τμήμα του φράγματος στην περιοχή Ιμαρέτ είχε υποστεί σημαντικές ζημιές όταν στις αρχές Φεβρουαρίου είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Αράχθου ύστερα από τις παρατεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις του Χειμώνα και σε συνδυασμό με το άνοιγμα των φραγμάτων Πουρνάρι Ι και ΙΙ.








Η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και το ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματέως τότε ήταν άμεσο. Έτσι η συνεχής επικοινωνία της με τους υπευθύνους της ΔΕΗ μετά και την επιτόπια επίσκεψή της στο φράγμα τις πρώτες ημέρες που παρουσιάστηκε το πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβει η ΔΕΗ εξολοκλήρου την αποκατάσταση της ζημιάς.

Το ενδεχόμενο κατάρρευσής του φράγματός ήταν ορατό αν δεν λαμβάνονταν γρήγορα μέτρα και εγκυμονούσε τεράστιους κινδύνους για το οικοσύστημα του Αμβρακικού.

Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια και μετά τις πιέσεις της Γενικής Γραμματέως οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ αποφάσισαν να αναλάβει η εταιρία την ευθύνη αποκατάστασης αλλά και το συνολικό κόστος του έργου. Παρά τα στενά χρονικά περιθώρια οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα ενός μήνα και από την Πέμπτη (20/5/10) το φράγμα Πουρνάρι Ι ανοίγει και πάλι.

Η Γενική Γραμματέας μετά την ενημέρωσή της από τους υπευθύνους του εργοταξίου της ΔΕΗ κατά την επίσκεψή της χθες (Τετάρτη) το πρωί, εξέφρασε την ικανοποίησή της που τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα στην ολοκλήρωση των εργασιών και έτσι η αποκατάσταση του φράγματος Ιμαρέτ έγινε έγκαιρα και με την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

«Χάρη στην κινητοποίηση και τις συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να επιλύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και να δώσουμε τέλος στην αγωνία του αγροτικού κόσμου της περιοχής για το αν θα φτάσει νερό στα χωράφια τους φέτος το καλοκαίρι» δήλωσε η κ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου