Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ»


Το Γραφείο Τύπου της Πρυτανείας σας ανακοινώνει ότι το 14ο Συνέδριο της σειράς “Recent Developments in Gravity” (Νεώτερες Εξελίξεις στη Βαρύτητα) διοργανώνεται από τον Τομέα Θεωρητικής Φυσικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Στο συνέδριο αυτό συμμετέχουν πάνω από 100 σύνεδροι (το 60% των οποίων είναι αλλοδαποί και προέρχονται από όλες τις ηπείρους ενώ περίπου 40% είναι από την Ελλάδα).








Οι ανακοινώσεις αφορούν στις πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις στα εξής επιστημονικά πεδία: Θεωρία Σχετικότητας, Κοσμολογία, Βαρυτική Ακτινοβολία, Σχετικιστική Αστροφυσική, Κβαντική Βαρύτητα και Εναλλακτικές Θεωρίες Βαρύτητας. Οι κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι από τους κορυφαίους διεθνώς αναγνωρισμένους θεωρητικούς φυσικούς, αστροφυσικούς και κοσμολόγους: οι J.A. Font (Valencia), C. Frenk (Durham), V. Frolov (Alberta), R. Gregory (Durham), O. Lahav (UCL London), S. Sarkar (Oxford), J. Sola (Barcelona) και R. Woodard (Florida), ενώ άλλοι δώδεκα αναγνωρισμένοι επιστήμονες της χώρας μας και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν ομιλίες επισκόπησης. Συνολικά, οι ομιλητές είναι πάνω από 60. Λεπτομέρειες για τις ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://neb14.physics.uoi.gr/.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Grand Serai» στα Ιωάννινα κατά τις ημέρες 8, 9, 10 και 11 Ιουνίου 2010. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010, στις 8:45 π.μ. και θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Παν/μιου Ιωαννίνων Καθηγητή Ι. Γεροθανάση.
Στα πλαίσια του συνεδρίου θα γίνει δημόσια διάλεξη από τον Καθηγητή των πανεπιστημίων Tuebingen (Γερμανία) και Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Κόκκοτα με θέμα ‘Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ’. Η διάλεξη θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Grand Serai» την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 στις 9:00 μμ.
Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Τμήματος Φυσικής και του Τομέα Θεωρητικής Φυσικής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου