Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Παραιτήθηκε η Αντζελα Γκερέκου


Στην παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου από τη τη θέση της υφυπουργού τουρισμού οδήγησε η αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας για τις οφειλές €5,5 εκατ. ευρώ του συζύγου της Τολη Βοσκόπουλου στην Εφορία. Λίγο νωρίτερα το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοινωσή του ανέφερε την κίνηση κάθε διαδικασίας για την άμεση είσπραξη των οφειλών του γνωστού τραγουδιστή ακόμα και με κατέσχεση περιουσιακών του στοιχειών. Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από την υφυπουργό την παραίτησή της.






Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει την κυβέρνηση καθώς δείχνει ότι σε αυτή την περίοδο των μεγάλων προβλημάτων και αναταραχών ακόμα και μέλη της κυβέρνησης δεν είναι "καθαρά". Αν και δεν προκύπτουν στοιχεία για οφειλές της κας Γκερέκου εν τούτοις η παραίτηση θεωρήθηκε απαραίτητη για τη διαφύλαξη του πολιτικού ήθους της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Τόλη Βοσκόπουλου είναι στη λίστα με τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες της Ελλάδας.
«Η Άντζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση, παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό, ουδεμία εμπλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

ΠΗΓΗ: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου