Κυριακή 30 Μαΐου 2010

KΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ



'' Ψωρίαση και νέες θεραπείες, ψυχολογική επιβάρυνση των ασθενών.'' Αυτό ήταν το θέμα της ομιλίας που πραγματοποίηθηκε στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου στο πλαίσιο καμπάνιας για ενημέρωση για την ψωρίαση .Ομιλητές ήταν ο Παντελής Παπαγάκης Δερματολόγος,επιμελητής Γ΄ δερματολογικής κλινικής του νοσοκομείου ΣΥΓΓΡΟΣ, η Αλεξάνδρα Παπαστάμου πρόεδρος του Συλλόγου Ψωριασικών Ασθενών Καλυψώ και ασθενής και η Ευαγγελία Άνθη ψυχολόγος του Καλυψώ.Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας – ΕΔΑΕ και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δερματολόγοι παρουσίασαν όλες τις πτυχές της νόσου και τις μεθόδους θεραπείας.
.H «Καμπάνια Ενημέρωσης» για την Ψωρίαση είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλους τους ψωριασικούς ασθενείς.
Κύριος Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η αποστιγματοποίηση της ψωρίασης στην περιφέρεια (κλειστές κοινωνίες) για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Πρόκειται για μια καμπάνια η οποία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2009 από την Πάτρα και εξαπλώθηκε σταδιακα σε 6 πόλεις.Η ψωρίαση στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται αγωγή σε όλη τη διάρκεια της ζωής και ειδικά στην περίοδο των εξάρσεων της νόσου. Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά σχήματα για την ψωρίαση και ανάλογα με τη βαρύτητα της, την ηλικία του ασθενούς, τον τόπο διαμονής και αρκετές άλλες παραμέτρους καθορίζεται το εκάστοτε σχήμα για τον ασθενή.
Το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» ιδρύθηκε για να καλύψει την ανάγκη για ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη. Είναι το μοναδικό σωματείο σε λειτουργία στην Ελλάδα και βασικός στόχος είναι να βοηθήσει και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα καθώς επίσης και να προάγει τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που τους ενώνει η κοινή νόσος.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου