Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

2ο Γενικό Περιφερειακό συμβούλιο Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας.


Χθες 28 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 2ο Γενικό Περιφερειακό συμβούλιο Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας (Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών). Η συνάντηση έλαβε χώρα στο μέγαρο της Α.Δ. Ακαρνανίας και συμμετείχαν αντιπροσωπείες Δ.Σ. των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων: Αστυνομικών Αιτωλ/νιας-Αχαΐας-Ηλείας, Λιμενικού Σώματος Αχαΐας-Αιτωλ/νιας-Φωκίδας και Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδος-Κεφαλληνίας-Ζακύνθου. Τα θέματα που τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη και αναπτύχθηκαν απ’ τους συμμετέχοντες ήταν:





1. Το ωράριο εργασίας και οι χορηγούμενες ημερήσιας ανάπαυσης του προσωπικού.
2. Η μεγάλη έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων.
3. Η Μεγάλη έλλειψη σε οχήματα, εξοπλισμό και υποδομές.
4. Η Κτηριακή υποδομή και οι χώροι φιλοξενίας-κράτησης.
5. Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών.
Από όλους τους εκπροσώπους τέθηκαν και επιμέρους θέματα που αφορούσαν: τα οικονομικά, ασφαλιστικά και γενικότερα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επισημάνθηκε ότι σήμερα έχουν αρμοδιότητα στο Λιμενικό Σώμα τρία (3) Υπουργεία.
Για τα παραπάνω, έγινε διεξοδική συζήτηση και υποβλήθηκαν ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες με την μορφή υπομνήματος, θα κατατεθούν σε όλους τους αρμοδίους, με ανάλογη κοινοποίηση στα Μ.Μ.Ε.
Τέλος, αποφασίστηκε η εκ νέου συνεδρίαση του οργάνου στο 3ο δεκαήμερο του Ιουνίου στη Ηλεία, και σε συνεννόηση - απόφαση των Δ.Σ. των ενώσεων με τα Δευτεροβάθμια όργανα, θα οριστεί Περιφερειακή – Πανελλήνια ένστολη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, ως απάντηση στα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν και αφορούν τους εργαζομένους στα σώματα ασφαλείας.

Για το Γενικό Περιφερειακό Συμβούλιο Σωμάτων Ασφάλεια Δυτικής Ελλάδας.


ΡΟΥΣΗΣ Δημήτριος Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθ. Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Αχαΐας
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Ηλίας Πρόεδρος Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Ηλείας
ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ Φώτιος Πρόεδρος Ε.Α.Ε.Α.Περ.Δυτικής Ελλάδος
ΜΠΑΡΖΟΣ Θεόδωρος Πρόεδρος Ε.Π.Λ.Σ. Αχαΐας - Αιτ/νιας - Φωκίδας
ΒΛΑΧΟΣ Κων/νος Αντιπρόεδρος Ε.Π.Δυτ. Ελλαδός & Κεφαλλήνιας-Ζακύνθου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου