Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Βασίλης Ιωάννου: «Με την λήψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, το ΚΤΕΛ μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική διευκόλυνση κοινωνικών ομάδων που χρήζουν υποστήριξης»



Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ πραγματοποίησε ο Νομάρχης Πρέβεζας, κ. Βασίλης Ιωάννου, τη Δευτέρα 31 Μαΐου στο γραφείο του.
Οι εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ εξέφρασαν στο Νομάρχη τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση που υπάρχει στην αποπληρωμή των χρεών από τη μεταφορά των μαθητών. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, κ. Παναγιώτης Σαρδελής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το οφειλόμενο χρηματικό ποσό της Πολιτείας προς το ΚΤΕΛ Πρέβεζας ανέρχεται περίπου στο 1 εκ. ευρώ, αφού δεν έχει πληρωθεί η μεταφορά των μαθητών από το Σεπτέμβριο του 2009, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της κοινοπραξίας.
Ο Νομάρχης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, αλλά και σχετική ενημέρωση από τα αρμόδια Υπουργεία, σύντομα θα εξοφληθεί ένα σημαντικό ποσό των χρεών τόσο στο ΚΤΕΛ, όσο και στα ΤΑΞΙ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει και νέα χρηματοδότηση προκειμένου να αποπληρωθεί το σύνολο των οφειλών.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Ιωάννου τόνισε για μια ακόμη φορά στους εκπροσώπους του ΚΤΕΛ την ευθύνη που φέρουν για την ασφαλή και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών, η οποία μέχρι τώρα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ τους ζήτησε να συνεχιστεί η καλή συνεργασία και κατά τη νέα σχολική χρονιά.
Παράλληλα, ο Νομάρχης παρότρυνε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΤΕΛ να λάβει πρωτοβουλίες (π.χ. έκδοση εκπτωτικών καρτών) για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που χρήζουν συμπαράστασης, όπως οι θεραπευόμενοι της Μονάδας Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Πρέβεζας, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν καθημερινά το υπεραστικό ΚΤΕΛ Πρέβεζας προκειμένου να φθάσουν στο κέντρο υποκατάστασης και να λάβουν τη θεραπεία τους.
Η αντιπροσωπεία του ΚΤΕΛ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σύντομα στην πρόταση του Νομάρχη, ενώ ανέφερε ότι εν όψει του καλοκαιριού, το ΚΤΕΛ έχει προγραμματίσει αύξηση των δρομολογίων από και προς την Πρέβεζα, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου