Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Μπλόκο» στη Γέφυρα του Ευήνου για τον «Καλλικράτη» από κατοίκους του Μεσολογγίου και της Χάλκειας


Σε αποκλεισμό της Γέφυρας του Ευήνου, στην ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων που βρίσκεται στα όρια των δήμων Μεσολογγίου και Χάλκειας θα προβούν την Παρασκευή 21/5/2010, από τη 1 το μεσημέρι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Καλλικράτης» που δεν περιλαμβάνει την συνένωση των δυο δήμων, αλλά και άλλων περιοχών με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.







Η δυναμικές αυτές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου και το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής και τις υποστηρίζουν και οι δήμοι Χάλκειας και Οινιάδων.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Γ. Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για εμπαιγμό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού η συνένωση του δήμου Χάλκειας με αυτόν της πρωτεύουσας της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούσε πρόταση της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας, της ΚΕΔΚΕ και των δημοτικών συμβουλίων των δυο δήμων.
«Για το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δυστυχώς οι προτάσεις που προέκυψαν από την ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση που προηγήθηκε, δεν ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου. Στο οποίο δυστυχώς περιλαμβάνονται οι προτάσεις του παρασκηνίου. Έτσι αναγκαζόμαστε για ακόμη μια φορά να βγούμε στους δρόμους για τη διεκδίκηση του αυτονόητου», υπογράμμισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα με κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, την Τρίτη 25 Μαΐου, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της σύσσωμης παραίτησης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, αν δεν υπάρξει δέσμευση για υιοθέτηση του αιτήματος της αναρρύθμισης των ορίων του δήμου Μεσολογγίου πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Δηλαδή:
1. Την συνένωση του δήμου της Χάλκειας με αυτόν της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπως έχει αποφασιστεί από τα δημοτικά συμβούλια των δυο αυτών δήμων και έχει υιοθετηθεί η πρόταση αυτή, από την ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας και την ΚΕΔΚΕ.
2. Την υλοποίηση της αρχικής πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την συνένωση των δήμων Αρακύνθου και Μακρυνείας, με το δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αφού συντρέχουν όλα τα κριτήρια για την συνένωση (γεωγραφικά, οικονομικά, πολιτισμικά κλπ.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου