Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.


Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται το σύστημα του κλάδου υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης, με την επικείμενη ένταξη χρεωμένων ταμείων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι με την ενσωμάτωση στον Ενιαίο Φορέα και άλλων ταμείων που θα προσθέσουν επιπλέον χρέη τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.
Όσον αφορά την ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας και Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ότι πληρώθηκαν οι Φαρμακοποιοί, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος , πληροφορεί την κοινή γνώμη πως οι οφειλές εξοφλήθηκαν σύμφωνα με το νόμο και αφορούν τις συνταγές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μηνός Ιανουαρίου 2012.Σε καμιά περίπτωση , διευκρινίζει ο Π.Φ.Σ. , δεν αποτελούν «δώρο» σε έναν κλάδο που στενάζει από την οικονομική ασφυξία και εξακολουθεί να στηρίζει την φαρμακευτική περίθαλψη.
Τα συσσωρευμένα χρέη τουλάχιστον 300.000.000 ευρώ από τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ εξακολουθούν να υπάρχουν και για τον λόγο αυτό ο Π.Φ.Σ. εμμένει στην άμεση εξόφληση τους.
«Τονίζουμε και πάλι» , αναφέρει στην δήλωσή του ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, «ότι κινδυνεύει άμεσα η φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ελλήνων πολιτών , εάν δεν υπάρξει δίκαιη και επαρκής χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του από νέα χρέη με την ένταξη ταμείων όπως ο Οίκος Ναύτου , το ΤΑΥΤΕΚΩ , κλπ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου