Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.


Ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Ντο Κι Γεν, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου, λόγω της απουσίας στην Αθήνα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, είχε μακρά συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο και Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Οι δύο Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν αναλυτικά τον Πρέσβη και τους συνεργάτες του για το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην παραγωγική διάρθρωση και τις δυνατότητες της περιοχής. Ειδικότερα ο κ. Αγγελόπουλος έθεσε υπ’ όψιν του κ. Ντο ολόκληρο το υλικό που είχε προετοιμαστεί και παρουσιαστεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα των 33 διπλωματικών αποστολών όπου και περιλαμβάνεται η αναλυτική παρουσίαση της Δυτικής Ελλάδας σε όλους τους τομείς πιθανών συνεργασιών αλλά και εκκρεμή επενδυτικά σχέδια που αναζητούν χρηματοδότηση, όπως για παράδειγμα το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας.










Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε στο ισχυρό πολιτιστικό προφίλ που διατηρεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία που είναι τόπος ιδιαίτερα οικείος στον Κινεζικό λαό δεδομένου ότι από εκεί ξεκίνησε η αφή της Ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιόπουλος προσκάλεσε τον Πρέσβη της Κίνας να παραστεί στην επικείμενη Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.

Ο Πρέσβης της Κίνας υπογράμμισε το ζωηρό ενδιαφέρον της χώρας του για την ανάπτυξη συνεργασιών και εταιρικών σχέσεων με τη Δυτική Ελλάδα τονίζοντας ότι η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα μπορεί να είναι γέφυρα συνεργασίας για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων. Ταυτόχρονα ο Πρέσβης επέδειξε ενδιαφέρον για την Πάτρα ως κόμβο μεταφορών ενώ επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασιών σε ότι αφορά αγροτικά προϊόντα και τον τουρισμό σημειώνοντας ότι τόσο οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα όσο και οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών σημειώνουν σταθερή και σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια.

Τον πρέσβη της Κίνας συνόδευαν και πήραν μέρος στις συνομιλίες ο οικονομικός και εμπορικός ακόλουθος Σα Λι Βι και η μορφωτική ακόλουθος Τσεν Ξιάο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου