Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.


«Προτεραιότητα δική μας, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα με την Αχαϊκή Τράπεζα είναι να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν συνθήκες επαναλειτουργίας της Τράπεζας». Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη συνάντηση που είχε σήμερα στο γραφείο του με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αντιπρόεδρος της Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Η αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την προσεχή Τετάρτη 4 Απριλίου στις εμπορικές Τράπεζες της Πάτρας, της Φθιώτιδας και της Λέσβου και παράλληλα, όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, η Ομοσπονδία διερευνά όλες τις δυνατότητες για την νομική αντίκρουση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας να αναστείλει την λειτουργία της Αχαϊκής Τράπεζας και των άλλων δυο Συνεταιριστικών Τραπεζών. «Πρέπει με κάθε τρόπο να υπάρξει ρητή διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας», ήταν η θέση που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι από την ημέρα που έγινε γνωστή η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας για το κλείσιμο της Αχαϊκής έχει επικοινωνήσει δυο φορές με τον Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη από τον οποίο ζήτησε αφ’ ενός ενημέρωση και αφ’ ετέρου διερεύνηση της επαναλειτουργίας της Τράπεζας καθώς, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «η απώλεια άλλων 100 θέσεων εργασίας είναι ένα κόστος που δεν μπορεί να το αντέξει η τοπική κοινωνία».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, την αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ ότι το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Αχαϊκής Τράπεζας θα τεθεί προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κοινή ήταν η αγωνία των δυο πλευρών για την τύχη του προσωπικού της Τράπεζας και, όπως σημειώθηκε, στην περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες επαναλειτουργίας της Αχαϊκής θ’ ασκηθούν πιέσεις ώστε οι εργαζόμενοι ν’ απορροφηθούν από εμπορικές Τράπεζες που διατηρούν υποκαταστήματα στη Δυτική Ελλάδα.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Αναστασίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Γιάννης Σουβαλιώτης, ο Γραμματέας του Παραρτήματος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Γεωργίου, εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αχαϊκή κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου