Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διημερίδα με θέμα «Το Σχολείο συνδιαμορφωτής στα εκπ/κά προγράμματα του Νέου Σχολείου. Από τα ακούσματα ….στην εμπειρία».


Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και το Νέο Σχολείο αποτελούν το βασικό πυρήνα της διημερίδας που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Εκπ/κής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), ο Δ/ντής Π.Ε. Αιτωλ/νίας, ο Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. 1ης Περ. Αιτωλ/νίας και ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Περιφέρειας Μεσολογγίου.

Η Διημερίδα με θέμα «Το Σχολείο συνδιαμορφωτής στα εκπ/κά προγράμματα του Νέου Σχολείου. Από τα ακούσματα ….στην εμπειρία»
θα γίνει 29 και 30 Μαρτίου 2012 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των εκπ/κών και των γονέων σχετικά με τη φιλοσοφία και την πρακτική του «Νέου Σχολείου» καθώς και την αξιοποίηση πολυτροπικών διδακτικών για όλα τα αντικείμενα σύμφωνα με τις εθνικές προδιαγραφές των «Νέων Προγραμμάτων Σπουδών».









Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς άρχισαν να εφαρμόζονται τα νέα Προγράμματα Σπουδών (ΠΣ) της Υποχρεωτικής Εκπ/σης στα Πιλοτικά Σχολεία, ενώ είναι η πρώτη φορά που νέα προγράμματα δοκιμάζονται πιλοτικά σε ευρεία κλίμακα, πριν από τη γενίκευση της εφαρμογής τους σε όλα τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 στις 19:00 θα συμμετέχουν οι γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της 1ης Περιφέρειας, ενώ την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 θα συμμετέχουν όλοι οι Εκπ/κοί των Σχολείων της 1ης Περιφέρειας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου