Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πανικός στις εφορίες για τέλη κυκλοφορίας και περαίωση.


Την τελευταία στιγμή επέλεξαν για άλλη μια φορά πολλοί φορολογούμενοι να διευθετήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες. Ουρές σχηματίζονται από το πρωί στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας και την περαίωση, καθώς την Παρασκευή εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες.


Η προθεσμία για την περαίωση έληγε στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκε ακόμη ?ία μικρή παράταση, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.
Το Υπουργείο έχει διαμηνύσει ότι για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρόκειται να δοθεί παράταση και οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα προσέλθουν σε καθυστέρηση, θα επιβαρυνθούν ?ε πρόστιμο καταβάλλοντας τα διπλάσια τέλη.
Το Υπουργείο Οικονομικών, σε σχετική ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους στη διαδικασία και ζήτησε την κατανόησή τους για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ' ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων - η οποία εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά - και αφ’ ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου «η διαδικασία οικειοθελούς συμμόρφωσης για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ».
Πηγή: Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου