Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κρίσιμο τετ-α-τετ Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς την Τετάρτη.


Κρίσιμο ραντεβού έχουν δώσει για σήμερα, Τετάρτη, στις 10 το πρωί, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς από αυτή θα εξαρτηθεί η έναρξη ή όχι των κινητοποιήσεων.

Σημεία τριβής των δύο πλευρών είναι η λειτουργία του συνόλου των φαρμακείων το Σάββατο και το ποσό επιστροφής από τα φαρμακεία στα Ασφαλιστικά Ταμεία.








Σύμφωνα με το Βήμα, το θέμα που αφορά την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των φαρμακείων, και κυρίως τον κληρονομικό χαρακτήρα της, δεν πρόκειται να συζητηθεί, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Τρία μόνο σημεία, που σχετίζονται με τη άδεια, εξετάζονται: να δοθούν κίνητρα για συνενώσεις φαρμακείων, να προκύψουν επιπλέον άδειες με τροποποίηση του πληθυσμιακού κριτηρίου σε άγονες περιοχές -καθώς με τον Καλλικράτη αλλάζουν τα όρια των δήμων- και να λειτουργήσουν περισσότερα του ενός φαρμακεία έναντι μεγάλων Νοσοκομείων.

Σε περίπτωση που η συνάντηση καταλήξει σε αδιέξοδο, οι φαρμακοποιοί έχουν προειδοποιήσει πως θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία δε θα εκτελούν συνταγές ασφαλιστικών ταμείων και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου