Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Σύσκεψη την Πέμπτη για τα ζητήματα των παράνομων μεταναστών στην Πάτρα.


Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών στη Πάτρα, πραγματοποιείται σήμερα, Πέμπτη, υπό την προεδρία του υπουργού Χρήστου Παπουτσή.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο νέος Δήμαρχος Πάτρας Γιάννης Δημαράς.

Τις προηγούμενες ημέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα βρέθηκε ο γγ Ασφάλειας - Ναυσιπλοϊας Αθανάσιος Χριστόπουλος ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη αρμοδίων φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου δρόμοι της Πάτρας μετατράπηκαν σε πεδία μάχης όταν ξέσπασαν εκτεταμένες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών. Τα επεισόδια τερματίστηκαν έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε νέο επεισόδιο στο λιμάνι της Πάτρας μεταξύ λιμενικών και παράνομων μεταναστών.

Περίπου 150 Αφγανοί επιχείρησαν να εισβάλουν στην προβλήτα του Αγ.Νικολάου προκειμένου να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Οι λιμενικοί προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές

Πηγή: in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου