Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Πληρωμή εξόφλησης του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010 - Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ.


Απόλυτα συνεπές με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κλείνει τη φετινή χρονιά.

Ήδη από το Σάββατο το πρωί έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών το 1,1 δις ευρώ των άμεσων ενισχύσεων. Ολοκληρώνεται έτσι η καταβολή του 100% των ποσών που ξεκίνησε με το 1,1 δις. ευρώ τον Οκτώβριο.


Με αφορμή το γεγονός, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε: «Ολοκληρώνουμε με συνέπεια την πληρωμή της ενιαία ενίσχυσης 2010 για τους αγρότες. Λαμβάνοντας υπόψη και την προκαταβολή της 27ης Οκτωβρίου το συνολικό ποσό που καταβάλλεται στους δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα ανέλθει στα 2,2 δις € περίπου. Με την έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων συμβάλουμε αποτελεσματικά στην τόνωση της αγροτικής παραγωγής και της υπαίθρου σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο συντονισμός των υπηρεσιών του και των εποπτευόμενων οργανισμών ώστε η πληρωμή των δικαιούχων να γίνεται έγκαιρα και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων».

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που υπολείπεται για την εξισωτική αποζημίωση του 2009. Επίσης εκκρεμούσες ενστάσεις που είχαν χρονίσει για μεγάλο διάστημα και αφορούν τα έτη 2006-2008 ύψους 10εκατ. ευρώ καταβάλλονται τώρα.

Εξ άλλου σημαντικά ποσά εκταμιεύονται από τον ΕΛΓΑ.
Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η καταβολή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) ύψους 20 εκατ.ευρώ για ζημιές από τις πυρκαγιές και άλλα ζημιογόνα αίτια σε 31 Νομούς της χώρας.
Αύριο, 21 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 820.000 ευρώ σε κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ζημιές που υπέστη το ζωικό τους κεφάλαιο το 2010. Και 23-24 Δεκεμβρίου θα δοθούν ακόμη 22 εκατ. ευρώ σε γεωργούς για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή φέτος. Αναλυτικά στοιχεία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΑ, www.elga.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου