Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ένας θησαυρός γνώσης στη διάθεση του κοινού στο Μεσολόγγι. Εγκαινιάστηκαν οι νέες αίθουσες της Βαλβείου Βιβλιοθήκης.

Στη διάθεση του κοινού δόθηκαν σήμερα (Τετάρτη 22/12/2010) οι νέες αίθουσες της Βαλβείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεσολογγίου που λειτουργούν στο ισόγειο του Βυρώνειου.
Στις νέες αίθουσες τοποθετήθηκαν πλήθος συλλογών της Βαλβείου Βιβλιοθήκης, καθώς και η εκτυπωτική μηχανή του 1860, που για χρόνια χρησιμοποιούταν για την έκδοση εφημερίδων στο Μεσολόγγι. Το τυπογραφείο είναι δωρεά στη Βάλβειο από τον κύριο Ζάχο Γ. Αναστασίου.
Κατά τη λιτή τελετή των εγκαινίων, η πρόεδρος της Βαλβείου, Έλενα Ζαβιτσανάκη – Σπίνουλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της διοίκησης για τη διάσωση του πλούτου της βιβλιοθήκης και επεσήμανε την αναγκαιότητα διεύρυνσης των χώρων της, ώστε να τοποθετηθούν σε ράφια όλα τα βιβλία.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσούλης οι οποίοι και συνεχάρησαν, όλους όσους εργάστηκαν, για τη διάσωση και ανάδειξη των συλλογών της βιβλιοθήκης, από τις οποίες, όπως υπογράμμισαν, αναδεικνύεται η τεράστια πνευματική κληρονομιά της πόλης του Μεσολογγίου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου