Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος


Συνεδρίασε στην Ανδρίτσαινα Ηλείας (16/12/2010), για τελευταία φορά με την υπάρχουσα θεσμική του μορφή, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Θύμιος Σώκος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον γγ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο όσο και τους απελθόντες δημάρχους και τα άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που δε θα συμμετέχουν στο νέο όργανο. Ταυτόχρονα ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα και των συνεργατών του καθώς και των νεοεκλεγέντων μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.


Ο κος Σώκος τόνισε κατά την ομιλία του ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει σταθερά τελευταία σε ανάπτυξη και κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη των 15. Υπερθεμάτισε την ανάγκη για περιφερειακή ανάπτυξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως τη μόνη λύση για το μέλλον. Τόνισε πως η τοπική ανάπτυξη οφείλει να είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών με κύριες συνιστώσες αφενός τον προγραμματισμό της ανάπτυξης με βάση της πραγματικές ανάγκες και αφετέρου ένα κράτος στρατηγείο που θα είναι ο ελεγκτής της νομιμότητας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας έθεσε ως προτεραιότητα την εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης ώστε να γίνει χωροθεσία των υποδομών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να ξεπεραστούν χρόνιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να απελευθερωθεί η αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης των 780 χιλιομέτρων ακτογραμμής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών που θα υποδεχθούν υψηλής ποιότητας και εισοδήματος επισκέπτες, γεγονός που θα φέρει πόρους και πολλές θέσεις εργασίας.
Ο κ. Σώκος τόνισε ότι η πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα αυξάνοντας το αγροτικό εισόδημα και πρέπει να αποτελέσει μια εξίσου σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κάλεσε σε συστράτευση για να αποκτήσει η Περιφέρεια την ανάπτυξη που της αξίζει μέσα από δημοκρατικές αλλά και αποτελεσματικές αναπτυξιακές δράσεις ενώ δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία των νέων αυτοδιοικητικών δομών στα πλαίσια του Καλλικράτη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου